fonradar

Mizan için 331 e Kasadan Ödeme

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
bankalarrın kredi çalışması için gerekli tüm evrakları hallettim sayenizde :) çok mersi ama 2009 ilk 3 aylık mizanı düzenleyemedim daha sorunların çoğunu hallettim ama kasada 1.000.000.000 tl gibi görünüyor bu durumda kasay eritmek için geçici kayıt yapsam mizan çkartıp bankaya verecem bir seferde 331 e 998.000 tl girebilirmiyiz şirket 3 ortak bu meblağ elden ödendi gibi görünürse bir sorun olurmu mizanı bekliyor banka ve partonoviç çok acele ediyor saygılar teşekkürler
 
Ynt: Mizan için 331 e kasadan ödeme

o şekilde yapılacak tek kaydın yanlış olacağını düşünmekteyim.dönemler itibari ile bankadan nakit çekilen tutarları kasaya almayıpta ortaklara çıksanız,kasanın mevcut bakiyesini erittebilirsiniz.yasal olarak ta bir sakıncası yoktur.
 
Ynt: Mizan için 331 e kasadan ödeme

8.000 TL. Bankadan ödeme sınırı şirket ortaklarına yapılan ödemelerde de geçerlidir. Banka için farklı bir mizan hazırlayabilirsiniz ancak o kadar büyük parayı da mantıklı yoldan eritmeniz gerekir.
 
Ynt: Mizan için 331 e kasadan ödeme

Ortaklar hesabina aktarilcak tutarin sermaye ile orantili olmasi gerekmiyormu?
 
Ynt: Mizan için 331 e kasadan ödeme

Sayın Aday bu tip sorulara diğer mizan kalemlerini görmeden ne kadar doğru yanıt verilebilir bilemiyorum.Zaten geçici madde yapacağım dediğiniz için söylüyorum,istediğiniz rakamı girebilirsiniz,sonuçta daha sonra kaydı sileceksiniz.Fakat 331 hiç çalışmışmı?Mesela 331'e ne kadar borcunuz var ki,yaklaşık 1 trilyon ödeme yapacaksınız?Bakiye borç bakiyesine dönmesin.O zaman işler değişir.
 
Ynt: Mizan için 331 e Kasadan Ödeme

Arkadaşım senin mizanın hepsini görmeden yorum yapmak sağlıklı olmaz. eğer acilen geçici bir mizan çıkartacaksan 331 hesaplar borç vermeyecek şekilde kasadan 331 e çıkarsın ama tabi mizandan hemen sonra kaydı silmen gerekiyor.
 

Benzer konular

Üst