Muhasebe Tahsilat Sorunu Ve Çözüm Önerisi

Üyelik
15 May 2014
Mesajlar
57
Konum
İzmir
Merhaba arkadaşlar ;

Hepimizin ortak sorunu olan tahsilat sorununa Faktoring yöntemi ile çözüm bulabilir miyiz ?
Fikirlerinizi merak ediyorum.
 
hiç bir şekilde faize fuhuşa bulaşmayın her dinde haramdır ve etik değildir aklınızın ucundan bile geçirmeyiz
 
Yani Serbest meslek makbuzları aynı çek gibi senet gibi alacağımızı devredelim bir bankaya

Yada bir banka ile protokol yapılsın sözleşmeler banka sistemine girsin bize 12 taksitte ödensin mükellefe kredi kartı gibi extra gitsin ister ödesin ister ödemesin banka temerrüt uygulasın ona
 
Bizde istemiyoruz faize bulaşmayı ama mükellefler arabası bozulunca yada restoranda karnını doyurunca parasını hemen ödüyor. Telefon operatörlerini örnek alın önce kontör yüklüyorsun sonra konuşuyorsun kontör bitince damacanayı yine doldurmak gerekiyor :D Bizde de öyle olmalı borcunu ödemiyorsa beyannamesi gitmemeli bunu bilmeli mükellef.
 
Faiz uygulamasının haram oluşu bir yana;
Ayrıca banka factoring uygulaması için belli bir ciro kotası ister diye düşünüyorum.
Yani örnek vermek gerekirse; aylık 10.000-15.000 TL için (rakamları tamamen sallıyorum) factoring yapmaz sanırım.
 
Aslında görüşmek lazım, sonuçta baya bakir bir pazar, ancak borçluyu kredilendirebilir mi ? Borçlunun mali tablolarını isteyecek sanırım ve değerlendirecek
 
Türkpos 'un uygulaması var, cep telefonuna yüklenen bir program ile mükellefin KK bilgisi alınarak çekim yapılıyor. Türkpos belli bir komisyon kesip parayı size yatırıyor.
 
Madem devletin işlerini yapıyoruz, devlet bu işe bir çözüm bulmalı, herşeyi muhasebecilere yönelt ama tahsilat yerlerde, mükellefle meslek mensubu karşı karşıya gelmeden çözülmeli bu iş, aynı vergi sistemi gibi bir sistem getirilecek .
 
Arkadaşlar bu işe hep birlikte el atmalı gündeme getirmeliyiz artık.
Bu yıl bazı mükelleflerim defter tasdik ücretlerini doğrudan gidip notere ödemiş. ve aradaki farkı ben cepten ödemek zorunda kaldım. Böyle terbiyesizlik görmedim bu zamana kadar.
 
Arkadaşlar muhasebe ödemelerine bankadan yapma zorunluluğu getirecekler. Alınamayan ücretler 31.12 de mükellefe yine kesilecek ama makbuzun bir tarafına tahsil edilemeyen ücretler gibi bir kısım olacak ücret vergi dairesinden talep edilecek mükellefte vergi dairesine borçlanacak. Aynı şekilde kapanan vergi mükellefine aynı işlem uygulanacak.
 
Güneş Muhasebe bahsettiğiniz olay bir tasarı mı ? İnşallah olur
Ben yeni büro açtığım için 150 - 200 tl gibi rakamlarım bazı kişilerde hep kalıyor. Genelde işyeri kapanışlarında oluyor.
Mükellefin işini gördükten sonra bir daha ne uğruyor nede arıyor. Telefon numarasını değiştirenler var.
Gerçekten şu konuda artık bastıralım
İşmiş angarya imiş onlarda mühim konular ama insan emeğinin karşılığının boşa gittiğini görmesi hem üzücü hemde moral bozucu.

Şimdi tek başıma çalışıyorum. Bir düşünsenize 20 tane mükellef den süresinde ücret aldıktan sonra haksız rekabet ortamı da oluşmaz kanısındayım. Haksız mıyım ?
Büyükler olarak bir el atsanız artık bu işe zamanı gelmedi mi artık bunun.
 
Kanımca Kapasite üstünde defter tutma olayının altında süresinde alınmayan muhasebe ücretleri yatmak da olduğunu düşünüyorum.
Ne demişler zamanında gelmeyen para , para değildir diye.
Bu yüzden bürolar 50 defter tutacağı yerde 100 defter tutmak zorunda hissediyor kendini 50 si verse 50 si diğer ay verir öyle öyle döndürmeye çalışıyor.
Bence Buna gerek yok 50 mükellef den süresinde alalım ama zamanında alalım.
 
Yada bu iş en sonunda bilen bilir "Sayın Başbakanım Ben Bir Esnafım" deyip Yazarkasa fırlatıp " öfke patlaması ile sonuçlanacak :DDDD
Gerçi bizim Yazar kasamızda yok :DDD
 
odalar asla sizin tahsilat yapmanızı istemez tam aksine tahsilat yapmamanızı ister siz kendi sorunalrınızla uğraşıp düşünemeyen üretemeyen robotlaşan köle olacaksınız odalarda ara da bir sorunlara çözüm önerisi getiriyor pozisyonunda çok laf hiç icraat ama kendi aidatları faize fuhuşa bulaşarak anında tahsilatla langırt köy sandığı yaparak göz boyarlar ymm ler ve odalar smmm leri yolunacak kaz olarak görüyorlar
 
Merhaba
Sözleşmeye dayalı hizmetlerde sözleşme bedeline göre yıllık tahsilatın 7000 ve üzerinde olması halinde aylık ücretler bankaya yatırılacaktır.Bizde de böyledir.
Biraz araştırın,böyle olduğunu göreceksiniz.
Ayrıca ücret tahsil edilemese dahi,verilen bir hizmet ve teslim olduğundan mütevellit, kdv doğar,bu durumda makbuz düzenleyip, üzerine "bedeli tahsil edilmemiştir" yazmakla birlikte kdv beyan edilir.
 
Şirketler aylık olarak SMMM ödeyecekleri bedeli devletin tahsis ettiği bir hesaba yatırması ve yatırılan bu bedellerin devlet tarafından SMMM hesabına aktarılması gerekiyor.
Şirket tarafından 2 ay üst üste yatırılmadığı takdirde şirketin faaliyet belgesi iptal edilir diye de bir düzenleme de yapılırsa hiç bir sorun kalmaz.
SAYGILARIMLA
 
Son düzenleme:
ücret vermeyenin işini yapmıyorum ama bu da mesleki bir yaklaşım değil ,bizim meslek erken emeklilik kapsamına alınmasını istiyorum madenciler gibi ağır tehlikeli iş kapsamında değerlendirilmeli
nedeni devlete borçlu olanlarla bire bir biz uğraşıyoruz vergi borcu sgk borcu mükellefler vergi dairesinde yaşatamadığı terörü biz de yaşatıyor
ERKEN EMEKLİLİK HAKKIMIZ fiili hizmet zammı diye bir şey var bizi de alsınlar 55-60 yaşına kadar bu mükellefler bu vergi sistemi çekilir dert değil
 
Üst