F
FruitJuice
Ziyaretçi
Ynt: Muhasebe ve Denetim Mesleğimiz Açısından Dönüm Noktası Olan Düzenleme Yayınlandı
1989
1999
2009
2011
hop ctrl+z
1989
1989
1999
2009
2011
hop ctrl+z
1989
sevjm ' Alıntı:sevgili meslektaşım
kazanılmış haklara saygım sonsuzdur , ben bir açıköğretim kurumunda mezun olan bir meslektaşı eleştirmiyorum, eğitim sisteminin bu açığından yararlanıp , ruhsat sahibi ve denetçi olmalarını akıllılık olarak görüyorum.
siz Türkiyedeki üniversitelerin kalitesinden bahsediyorsunuz , bunlardan birinin açık öğretim fakültesi olduğunu söylüyorsunuz . ve avrupadaki üniversitelerle karşılaştırıyorsunuz .
bende şunu söyleyebilirim , Açık öğretim sistemi ilk olarak avrupada , okula gidemeyecek , hasta , sakat ve maddi durumu olmayan öğrenciler için açılmış bir eğitim sistemidir , ancak bu türkiyede böylemi uygulanıyor sizce ? hiç bir sıkıntısı olmayan 20 yaşında gencecik kişiler , örgün öğretimi kazanamayınca bir kaçış noktası olarak az puanlı açık öğretim i seçiyor ve sonuçta binlerce meslek mensubu yetişiyor , nihayetinde kalitesizlik ve haksız rekabet başlıyor.
elbette kanun neyse insanlar o doğrultuda ilerliyorlar , ben buna birşey demiyorum.. ayrıca benim bu görüşlerim tamamen objektiftir, içinde bulunduğum durumun etkisi yoktur , yani örgün öğretim mezunu olmamın.
birde şekilciliğe bende karşıyım , orda yanlış anladınız , söylemek istediğim şekilcilik değil , kültürsüzlüğü ve eğitimsizliğin sonuçlarını vurguladım.
ayrıca bayanlarda terlemiş bıyık örneğinizde iğrençti
TAXTOTAX ' Alıntı:Önder68 ' Alıntı:Turmoba hitaben yazılan aşağıdaki dilekçe SOSYAL GÜVENLİK BİLGİ PAYLAŞIM VE TARTIŞMA PLATFORMU facebook sayfasından alınmıştır Mehmet Ali Akın meslektaşımız internette yazdığı için ben de burada paylaşıyorum
Mehmet Ali Akın
Türmob Bilgi Edinme Başvuru Tarihi : 10.11.2011
Başvuru Referans Numarası : 134xxx
Kurum : TÜRMOB
02 Kasım 2011 tarihli 28103 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU kurulmuştur.
660 sayılı KHK ile SMMM?lerin ve YMM?lerin 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik kanunundan ve 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu?nda kaynaklanan bağımsız denetim yapma yetkileri de ellerinden alınarak, KAMU GÖZETİMİ, MUHASEBE VE DENETİM STANDARTLARI KURUMU?na denetim yetkisiyle ilgili yasal düzenleme yapma yetkisi verilmiştir.
Bu yasal düzenleme karşısında,
1- Üyelerinizin ellerinden alınan denetim yetkilerinin korunabilmesi amacıyla herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmadığının,
2- Kamu gözetimi, muhasebe ve denetim standartlari kurumu tarafından yapılacak olan ikincil düzenlemelerde bulunması beklenilen, geçiş muafiyetleri, müktesep haklar vb konularda herhangi bir girişim yapılıp yapılmadığının,
3- Bu konularda bu bilgi edinme başvurumun tarihi olan 10 Kasım 2011 tarihi itibariyle herhangi bir girişimde bulunulmadıysa, neden ve hangi nedenlerle bulunulmadığının
4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bu hususlar hakkında, ayrı ayrı ve ayrıntılı olarak bilgi verilmesini rica ediyorum.
Mehmet Ali Akın
SMMM
Değerli bir paylaşım.
Bu dilekçeyi kalame alan arkadaşımızı tenzih ederek, bir dönem zihniyetinin bugüne yansımasının bir belgesi olarak görüyorum.
Yıllarca meslegine hiç bir faydası dokunmayan yada oldukça az dokunan yöneticilerin suratına çarpılması gereken bir evrak bence. Üzülerek söylemem gerekir ki, çok değerli bir arkadaşımın sözü aklıma geldi bu dilekçeyi görünce.
"Gereksiz sorunun, lüzumsuz cevabı olmaz" diye. Bu soruların amacı bazı cevapları öğrenmek değil diye düşünüyorum. Birilerine en güzel şekilde ve edep sınırlarından çıkmadan küfretmek olduğunu düşünüyorum.
Şahsi kanaatim KHK meslek ve meslektaş için en iyi düzenlemelerden birisidir. Sonuna kadar sınav yapılması ve denetçilerin sürekli ara kontrollerle kontrol edilmesinden yanayım.
Denetim kalitesinin çitası düşmezse denetlenecek işlemlerin kalitesinin de düşmeyeceğinden yanayım. Bu şekilde mesleğimize ve biz meslaktaşlara bu işlemlerin hangi aşamasında bulunursak bulunalım bir standart getireceği kanaatindeyim.