personel maaş programı

Muhasebe ve Denetim Mesleğimiz Açısından Dönüm Noktası Olan Düzenleme Yayınlandı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Önder68
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Muhasebe ve Denetim Mesleğimiz Açısından Dönüm Noktası Olan Düzenleme Yayınlandı

Değerli Meslektaşlarım,

Burada konu hakkındaki paylaşımlarımız oldukça güzel. Bazı paylaşımlar forumun ilk sayfalarında kalmakta ve gözardı edilebilmekte.

2012-2013 ve sonraki yıllartla ilgili mesleğimizin bir yerlere gelebilmesi açısından yapılması tavsiye edilen konuları maddeler halinde ve hepbirlikte ortak bir akıl çerçevesinde buradan bir paylaşım altında toplamayı tavsiye ediyorum.
Ben bir kaç tane görüşümü ve tavsiyemi yapmak istediğim öreneği tam gösterebilmek için bir kaç mesaj ile paylaşacağım. Katkı sağlar iseniz hepimize faydası olacağını düşünüyorum.

....
2012-2013 ve Sonraki Yıllarda Mesleğimiz İçin Yapılması Tavsiye Edilenler.
  • 1- KOBİ TFRS ve mümkünse (Tamset) TFRS/TMS çok iyi öğrenilmesildir. Bunların uygulaması ile ilgili örnekler forumlar vb vasıtası ile meslektaşlarımızla paylaşılmalıdır. Çünkü standartlar kural bazlı değil ilke bazlıdır. Ortak bir aklın ve uygulamanın oluşması önemlidir.
  • 2- Denetim yapmayı düşünen meslektaşlarımız için birinci madde dahada önem kazanmaktadır. Denetim sektörel uzmanlığıda beraberinde getirmektedir. Bu sebple kurumsallaşma çok önem arz etmektedir. Bu sebeple şirket kurma yoluna gidilmesi ve birçok meslektaşın farklı sektörlerdeki uzmanlıkları ile bir birliktelik oluşturması önemlidir.

Ynt: Muhasebe ve Denetim Mesleğimiz Açısından Dönüm Noktası Olan Düzenleme Yayınlandı

• 1- KOBİ TFRS ve mümkünse (Tamset) TFRS/TMS çok iyi öğrenilmesildir. Bunların uygulaması ile ilgili örnekler forumlar vb vasıtası ile meslektaşlarımızla paylaşılmalıdır. Çünkü standartlar kural bazlı değil ilke bazlıdır. Ortak bir aklın ve uygulamanın oluşması önemlidir.
  • 2- Denetim yapmayı düşünen meslektaşlarımız için birinci madde dahada önem kazanmaktadır. Denetim sektörel uzmanlığıda beraberinde getirmektedir. Bu sebple kurumsallaşma çok önem arz etmektedir. Bu sebeple şirket kurma yoluna gidilmesi ve birçok meslektaşın farklı sektörlerdeki uzmanlıkları ile bir birliktelik oluşturması önemlidir.
  • 3- Eğitim alınması son derece önemlidir. Odaların ve TÜrmob'un eğitim düzneleyeceği malumumuzdur. Konulara hazılıklı gidilmesi ve mümkün olduğu kadar çok konular iyi anlaşılmaya çalışılmalıdır. Eğitimler özel sektörden alınmak istenirse oldukça masraflı olacağı malumunuzdur. Bu sebeple sıkı bir çalışma yararımızadır.
  • 4-

• 3- Eğitim alınması son derece önemlidir. Odaların ve TÜrmob'un eğitim düzneleyeceği malumumuzdur. Konulara hazılıklı gidilmesi ve mümkün olduğu kadar çok konular iyi anlaşılmaya çalışılmalıdır. Eğitimler özel sektörden alınmak istenirse oldukça masraflı olacağı malumunuzdur. Bu sebeple sıkı bir çalışma yararımızadır.
  • 4- Aralık ayında SPK sınavına girecek arkadaşlar sınavlarına sıkı bir şekilde çalışmalı ve Aralık ayından sonra sınav yapılmayacak gibi düşünüp Aralık ayında vermeleri gereken tüm derslerin sınavlarını başarmalıdırlar. Bu arkadaşların ve daha önce bu sınavı vermiş arkadaşların madur edilmeyeceği yönünde ağır bir görüş mevcuttur. Bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır.
  • 5-

Sonunda elle tutulur, forumun ruhuna aykırı olmayan, okuyanda farkındalık yaratacak birşeyler yazmayı başardınız. Üslubunuzu düzeltmeyi basaramasanizda, zamanla bunuda duzeltebileceginizi son yazinizdaki gelişme ile anladık.
Fakat problemin bir parçası olmayı surfurmektesiniz. Cozumun bir parcasi olmalinizi dilerdim. Bizler bir yol haritası çıkarmaya çalışıyoruz. Bu meslek bir dönüşüm asamasindadir. 5- madde ve diğer maddeler ile çözüm önerilerinizi, katkılarınızı ve tavsiyelerinizi görmek, yukarıdaki mesajı görmekten eminim tüm forumdaslari mutlu edecektir. Sizi kurumsal bir firmanın ortağı olarak görmek ne beni nede baskasını üzmez, bilakis basarınızdan ve ise alacağınız meslek mensuplarından dolayı mutlu eder. Hedefiniz bu ise çözümün parçası olmayı öğrenmeniz gerektiğini düşünüyorum. Yoksa ortaklarınız bu üslupla sizi başbasa bırakmayı tercih edebilirler. Şahsen Buda sizin için üzücü olur.

Beşinci maddeden ben devam edeyim.
  • 4- Aralık ayında SPK sınavına girecek arkadaşlar sınavlarına sıkı bir şekilde çalışmalı ve Aralık ayından sonra sınav yapılmayacak gibi düşünüp Aralık ayında vermeleri gereken tüm derslerin sınavlarını başarmalıdırlar. Bu arkadaşların ve daha önce bu sınavı vermiş arkadaşların madur edilmeyeceği yönünde ağır bir görüş mevcuttur. Bu kaçırılmaması gereken bir fırsattır.
  • 5- Meslek mensupları mevcut sistemde karşılaşmadıkları fakat kobi Tfrs ile hayatımıza girecek yeni Konuları calışma grupları kurarak turmob egitimleri devam ederken bol ornekler ile iyi kavramaya calismalilar.
  • 6-

Not: i?phonedan yazıyorum. İmla hatalarımı mazur görün.

Değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederiz. Bizler burada cevabı olmayan sorulardan veya sizde saklı cevapları olan soruları bizlere yöneltmenizden yana değiliz. Bizlere yol haritasında faydası olacak bilgilerinizi paylaşınız. Ketum olup kendinize saklamak istediklerinizin olması son derece normaldir. Sonuçta partnerleriniz hariç rakiplerinize yardımcı olmak istemeyebilirsiniz. Bizim amacımız ise; burayı bir güreş minderi gibi görüp, antreman yapmak, birbirimizin sırtını yere getirmeye çalışmak değildir. Yalnız katettiğiniz ilerleme süper. Ben sizin önerilerinizi maddeleştirerek (6-7-8) aşağıya ekliyorum. Devamını da bekliyoruz. Hem sizden hem de diğer meslektaşlarımızdan.

• 5- Meslek mensupları mevcut sistemde karşılaşmadıkları fakat kobi Tfrs ile hayatımıza girecek yeni Konuları calışma grupları kurarak turmob egitimleri devam ederken bol ornekler ile iyi kavramaya calismalilar.

• 6- Sadece kobi tfrs yi çalışmayınız.Tam set ufrs 'yide çalışın. Piyasa da ilerde müşteri portföyünüzü geliştirmenize yardımcı olacaktır.

• 7- Kaliteli stajyerleri bünyenize katın. Stajyerlerinize Kobi ufrs kitabını verin. Sorular sorun. Spk sınavına girmesini teşvik edin.Geleceğin potansiyel ortağı olabileceğini hatırlatın.

• 8- İstanbul odasının hazırladığı ortaklık ve kurumsallaşma kılavuzunu eğitmenlerin ve meslektaşlarımızın okumasını tavsiye ederim. Yeni fikirlerle geliştiriliyor. Kurum kültürü kurumsallaşma ve kurumsal yönetim, entelektüel sermaye üzerine kitaplar okuyun. Düşünce yapısını tamamen değiştirmeye çalışın.

• 9-

Ara ara buraya bakıyorum, çok ziyaretçi var ama katkı yok. Bekliyoruz. Akıl akıldan üstundur.
Her bilenden daha iyi bilen birisi vardır.
Yazın. Lütfen

Değerli Arkadaşlar

1-AB Standartında Denetçi ayrı meslek mali müşavirlik ayrı meslek, ymm ise hiç yok Şimdi bu tabloya zamanla gidilecek gibi görünüyor. Tabi bu tablonunda sonuçları olacak ruhsat sahibi ya defter tutacak yada denetçilik yapacak Tabi bunun Turmob açısından da önemli sonuçları var ....
2-Hiç bir kurum kuruluş üniversiteler dahil sınavsız giriş yok
3- Muafiyetlere gelince geçiş süreci bir defa olabilir Fiilen yapanlar kazanılmış hak olarak faydalanabilir belki de sadece bazı derslerden ancak daha sonra tamamen mesleğe hem mali müşavirlik için hem denetçilik için sınavsız girmeyen kalmamalı
4- Özellikle Almanyada Denetçi kamu hizmeti yapmış sayılıyor Sosyal hakları itibarı bir kamu personeli gibi sayılıyor Hatta bazı ülkelerde bizdeki bazı meslek gruplarına olduğu gibi silah taşıma runsatı veriliyor Bize de verilsin anlamında değil denetçinin konumu bakımındab ifade ediyorum
5-Bağımsız denetim kuruluşları,Kredi derecelendirme kuruluşları ile birlikte hiç bir devlet kurumunun güdümünde değil Devletlere bile not verip, kararlarını özerk şekilde veriyorlar ( Tabi bazı skandallardan sonra sorgulamalar oldu Ancak bu kuruluşların konumunu anlatmak bakımından ifade ediyorum ) Benim bildiklerimi kısaca böyle özetlemek istedim

Saygılarımla

Funda hanım değerli katkılarınız için çok teşekkürler meslek mensubu olarak hem iş yaşantımızı hem de eğitim okumaya ağırlık vereceğimiz bir döneme giriyoruz kendimi nasıl planlıcam hiç bu kadar sıkıntı çekmemiştim iş, eğitim ve ailemiz , hep ailemziden çaldığımız zamanlar bilemiyorum bunlarla nasıl baş edicez, naçizane benim görüşümde şudur;
9- Firmaların iç kontorol, iç denetim sistemleri çok önemli bu yönde yayınları okumaya yönelmeliyiz, iç kontrolde kullanılacaz belgeleri oluşturmmamız gerekli bu belgeler kaynak kitaplarda elinde olupta paylaşabilicek olan varsa sevinirim.

stajyerzade ' Alıntı:
Ya diğerleri ?
doğal seleksiyona mı uğrayacaklar? Odalar meslektaşlarını koruyabilecek mi? 500 yıllık geçmişi olan denetim alanında 120 SAATLİK eğitimle eğitmen olanların verdikleri eğitimler yeterli olabilecek mi?
yeni gelişmelere meslek mensupları tepkisiz mi kalacak? Yaklaşık 50 bine yakın smmm 'nin kaçı denetim eğitimlerine katılacak? Bu eğitimler talep görecek mi? sınırlı sayıda meslek mensubuna mı ulaşacak?
şirketlerin belirli ellerde birikmesini engellemek için kanun koyucu bir düzenleme yapacak mı? ikincil mevzuat düzenlemeleri kimi çıkar gruplarını mutlu ederken kimi çıkar gruplarını piyasadan silecek mi?
sadece kitap alarak ya da eğitime katılarak safiyane duygularla bu işe zaman ve para harcayanlar ideallerine ulaşabilecek mi?Yoksa Yok olup gidecekler mi?

Arkadaşlar muhtemelen yeni kurul en geç 1 ay içinde oluşturulup, ikincil düzenlemeleri yayınlamaya başlayacak. Bu soruların çoğunu düzenlemeler çıktıkça beraber göreceğiz Düzenlemeler çıkınca Danıştay yolu açık Odaların tavrı da o zaman netleşmiş olur diye düşünüyorum Tabiki forumda fikirler söylenecek beyin jimantiği yapılıp tartışılacak ancak tartışma sığ bir zemine gidiyor Çünkü eldeki veriler sınırlı İkincil düzenlemeler yayınlanınca kanımca fotografı daha net tartışma imkanı doğacak
Saygılarımla

stajyerzade ' Alıntı:
500 yıllık geçmişi olan denetim alanında 120 SAATLİK eğitimle eğitmen olanların verdikleri eğitimler yeterli olabilecek mi?

Bu söylem ile, TÜRMOB tarafından yetiştirilen eğitmenlere çok büyük haksızlık yapıldığını bir kısmını tanımam münasebeti ile söylemek zorundayım. Eğitmenlerden tanıdıklarımın bir kısmının neredeyse 10-15 yıldır denetim alanında olduğunu, Bağımsız Denetim kuruluşlarında denetim tecrübeleri olduğunu, bir kısmının bağımsız denetime tabi şirketlerde tam set TFRS/TMS uygulayıcı olduğunu, çoğunun mesleki tecrübesinin ve bilgisinin fevkalade olduğunu, Ders veren hocaların bir kısmının akademisyen olduğunu ve TÜRMOB'un Yönt.Krl. danışman olduğunu, muhasebe standartlarının oluşmasında yurt içinde ve yurtdışında katkı sağladıklarını ve yıllardır yurtdışında bu konularda araştırma yaptıklarını (20 den fazla ülkede.) diğer bir kısım hocanın 4 büyüklerde uzun yıllar çalıştığını (yurtiçi ve yurtdışı) bildirmek isterim. Ayrıca 120 saat eğitim de doğru değildir. Ankara ve İstanbul için bir şey diyemeyeceğim. Ama İzmir için size şu bilgiyi verebilirim. 128 saat (Mart, Nisan, Mayıs, Haziran: Bu eğitim sadece İzmir Odası kendi eğitimcilerine vermiştir. Diğer 2 odayı bilmiyorum.) + 14 saat (Temmuz) + 21 Saat (Temmuz ) + 84 (Temmuzda başladı Eylülde bitti)+ 42 saat (eylülde başladı Ekimde bitti: Bu eğitimi İzmir odası sadece kendi eğitmenlerine vermiştir. Diğer 2 odayı bilmiyorum.) eğitim alındı. 42 saat daha eğitim Aralık ayının ikinci ve üçüncü haftası Cuma+Cumartesi+Pazar günleri, günlük 7 saat olarak verilecektir. Ocak ayınında itibarende TRÜMOB un eğitimleri başlayacaktır. Planlarda bir değişiklik olmaz ise. Bu arada bu eğitimlerin bir kısmı işlerin en yoğun olduğu mart-nisan-mayıs ayında bir kısmı ise yazın en sıcak ayları olan temmuz-ağustos aylarında (Ramazan ayınında Ağustos ayında olduğunu hatırlatmak isterim.) yapılmıştır. Bu kadar özverili insanlara haksızlık etmeyelim, eleştirirken fikir sahibi olmadan eleştirmeyelim. Değerli üstadımız Önder Bey, deper_blue yada siz Türmob Eğitici olsaydınız 120 saatlik eğitim sonucumu bu eğitimleri verecektiniz yoksa geçmişinizdeki bilgilerin üzerine aldığınız 120 saatlik eğitimle mi eğitici olacaktınız. Soru sormayı seviyorsunuz. Bu soruyu kendine sorunuz yada ben sorayım. Cevabına gerek yok. Zira tüm forumdaşlar aynı soruyu kendilerine sorsunlar. Fikir fukaralaştıkca akıl ukalaşırmış ;) sözü sanırım böyle bir konu için söylenmiştir. İyi bir denetçi iyi bir araştırmacıdır. Siz araştırmamışsınız ama ben araştırdığım için buradan tüm forumdaşlarl ile ve sizinle paylaşıyorum.

Yeni tasniflenmiş halini aşağıya ekliyorum.

• 6- Sadece kobi tfrs yi çalışmayınız.Tam set ufrs 'yide çalışın. Piyasa da ilerde müşteri portföyünüzü geliştirmenize yardımcı olacaktır.

• 7- Kaliteli stajyerleri bünyenize katın. Stajyerlerinize Kobi ufrs kitabını verin. Sorular sorun. Spk sınavına girmesini teşvik edin.Geleceğin potansiyel ortağı olabileceğini hatırlatın.

• 8- İstanbul odasının hazırladığı ortaklık ve kurumsallaşma kılavuzunu eğitmenlerin ve meslektaşlarımızın okumasını tavsiye ederim. Yeni fikirlerle geliştiriliyor. Kurum kültürü kurumsallaşma ve kurumsal yönetim, entelektüel sermaye üzerine kitaplar okuyun. Düşünce yapısını tamamen değiştirmeye çalışın.

• 9- AB Standartında Denetçi ayrı meslek mali müşavirlik ayrı meslek, ymm ise hiç yok Şimdi bu tabloya zamanla gidilecek gibi görünüyor. Tabi bu tablonunda sonuçları olacak ruhsat sahibi ya defter tutacak yada denetçilik yapacak Tabi bunun Turmob açısından da önemli sonuçları var.

• 10- Hiç bir kurum kuruluş üniversiteler dahil sınavsız giriş yok Muafiyetlere gelince geçiş süreci bir defa olabilir Fiilen yapanlar kazanılmış hak olarak faydalanabilir belki de sadece bazı derslerden ancak daha sonra tamamen mesleğe hem mali müşavirlik için hem denetçilik için sınavsız girmeyen kalmamalı. Özellikle Almanya?da Denetçi kamu hizmeti yapmış sayılıyor Sosyal hakları itibarı bir kamu personeli gibi sayılıyor Hatta bazı ülkelerde bizdeki bazı meslek gruplarına olduğu gibi silah taşıma ruhsatı veriliyor Bize de verilsin anlamında değil denetçinin konumu bakımından ifade ediyorum.

• 11- Bağımsız denetim kuruluşları, Kredi derecelendirme kuruluşları ile birlikte hiç bir devlet kurumunun güdümünde değil Devletlere bile not verip, kararlarını özerk şekilde veriyorlar ( Tabi bazı skandallardan sonra sorgulamalar oldu Ancak bu kuruluşların konumunu anlatmak bakımından ifade ediyorum )

• 12- Firmaların iç kontrol, iç denetim sistemleri çok önemli bu yönde yayınları okumaya yönelmeliyiz, iç kontrolde kullanılacak belgeleri oluşturmamız gerekli bu belgeler kaynak kitaplarda elinde olanlar isimlerini veya linklerini buradan da paylaşabilirler.

• 13- Fırsat olduğu kadar tehditleri de içinde barındıran gelişmelerle karşı karşıyayız. Küreselleşme ve bilgi teknolojileri gelişimi sonucu zaman ve mekan boyutu anlam değiştiriyor. Somalili bir meslek mensubu dünyanın her yerinde denetim yapabilme etkinliğine kavuşuyor.Eski sömürge olduklarından çoğu anadili gibi ingilizce ayrıca bir çoğu fransızca bilmekteler.Hindistanlı muhasebeciler küresel rakipleriniz olarak karşınıza çıkıyor. Yabancı orjinli Büyük denetim şirketleri Türk partnerleri aracılığıyla Türkiyedeki piyasa için çoktan hazır durumdalar.iyi eğitimli birkaç dil bilenler için bu şirketlerde en azından eleman olarak çalışma fırsatı var. Onlar da makineleşme sorunuyla karşı karşıya kalacaklar.Aşırı uzmanlaşma bir alanda yoğun bilgi birikimi getirirken diğer alanlar da sığlaşmaya neden olabilir.

? Bildiklerini unut. ? diyor DOST. ? Gel al eline bir silgi, şu yeni başlayan güne bilgilerini silmekle başla. ? ? Zanlarını, yargılarını, önyargılarını ve dahi bütün genellemelerini koy bir çuvala ve hepten terk et. Gıybet etme sakın,? bil ki dedikodu denilen şey mıknatıs gibi kötü enerji çeker. Kimsenin aleyhine konuşma, uzaktan atıp tutma, insanları kem dille yargılama, bil ki yanılırsın.

Birini nekadar çok aşağılar yahut dışlarsan, onun durumuna düşme ihtimalin o kadar artar. Kainatın matemetiğidir. Bir koyar, bir alır insan. Bilmeden kendi hesabını dürer ? diyor DOST? ? Hiçbir konuda emin olma ? diyor DOST? ? Kendini ayrıcalıklı sayma. Konumuna ya da mevkine, ismine veya şöhretine güvenme. Şu hayatta tüm zahiri kisveler sabun köpüğünden ibarettir.

Nazlı nazlı yükselir köpük, derken pat diye sönüverir. Herzaman başkalarından öğrenmeye açık ol. En iyi bildiğin konularda bile köşeli düşünme, büyük konuşma. Cümlenin sonuna nokta değil, ünlem değil, virgül yahut üç nokta koy. Açık bir kapı bırak daima. Ne kadar bilsen de hiçbirzaman yeterince bilemeyeceğini unutma. Tevazudan şaşma. Ancak ozaman kurtulabilirsin bilginin cehaletinden. ? diyor DOST?

( O DOST Tebrizli Şems )

[.......................tartışılacak ancak tartışma sığ bir zemine gidiyor Çünkü eldeki veriler sınırlı İkincil düzenlemeler yayınlanınca kanımca fotografı daha net tartışma imkanı doğacak
Saygılarımla
[/quote]

Katılmakla beraber, henüz TDHP yeniden mi oluşturulacağı yada ek hesaplar tanımlamak suretiylemi UFRS uyumlaştıralacğı belirsiz. izlenimlerime göre yeni hesap planı oluşturulması gündeme gelecek.

Ayrıca eğitimin altını (gerek yüz yüze gerekse dökümanlar üzerinden) kalın çizgiler ile belirttiyoruz. Ancak meslektaşlarımız bu konuda isteksiz malesef nerden mi çıkarıyorum.

Bu forumda ''Denetim İçin Kaynaklar'' başlığı altında baş ucu kitapları yazar ve yayın evleri adlarıyla paşlaştım. Sonuç 115 okuma.. yani kimsenin kendini geliştirmeye niyeti yok. varsa yoksa kısa yoldan ünvan ve para kazanma peşinde...

yukarıda maddeler halinde belirtmiş olduğunuz görüş ve yorumlarıza yeni bir fikir beyan edemeyeceğim.Hepsi istenen şeyler zaten.

bundan belli bir süre sonra , yukarıda yazmış olduğunuz çözüm ve önerileriniz yalnızca teorilerde kalmaz umarım.

çok kıymetli görüşlerinizin paylaşım yeri bu beyaz sayfalar olsada, çözüm yerinin burası olmadığını, her fikrin soyut olarak burda asılı kalacağını düşünüyorum.

bazı şeyler yine bizim isteğimiz dışında değişecektir ve gelişecektir.

660 sayılı KHK ile denetim sisteminin temeline SMMM ve YMM ruhsatını almış olanların konulması ile SPK lisanslaması iptal olmuştur.
TDHP zaten birçok eksiği olan bir plandı oda çöpe gitti.
Yeni bir yol ayrımını oluşturacak olan bu kurulun da çok sıhhatli çalışacağına bu meslekte 25 yılı geçirmiş bir mali müşavir olarak ta inanmıyorum.
Yalnız baş denetçilik için yapılan bir ilanda başbakanlığın aradığı kriterler ise ;
SMMM yada YMM olmak ,enaz 10 yıl bağımsız çalışmak ve 50 yaşını bitirmiş olmak tarzında şartlar vardı.
Bunları önceden bilen (!) Maliye bakanlığı yakın geçmişte kadrolarındaki elemanlara özel YMM yetkilerini veriverdi.
Sanırım bunları çok çabuk unutuyoruz.
Bu pastanın dağıtımı bitmiştir.İş sadece hukukileştirmeye kalmıştır.Tabii ki TURMOB'un sayesinde.

bu pastanın dağıtımı bitmiştir ile ne demek istediniz.

serhat durmus ' Alıntı:

O kadar açık ve net ki dostum.9 kişilik KGMDS kurumu içindeki payımız 2 olup,açıklanacak kriter ve lisanslamalarda öncelik hakkı adından görüldüğü üzere kamu gözetimi oluyor ise bunun anlamı kamu ya öncelik verileceğidir.
Dikkat edelim de bu denetim şirketlerini maliye-ticaret bakanlığı kurmasın.
Tıpkı 3568 sayılı yasa ile dağıtılan ruhsatlar gibi.

daha önceden yasa üzerinde SMMM ve YMM ler denetçi sayılıyordu ama denetim alanında boy gösteremiyorlardı.
Denetçiliğe en yakın gözüken YMM ler ise sadece işin vergisel boyutunu inceliyordu.
SPK dan lisanslamayla ancak denetime haiz olunuyordu.

en azında şuanda yerimiz belli, önümüz açık görünüyor.

şuan itibariyle bizim için önemli olan, onca meslek mensubu içinde sivrilebilmek..

gokhanuy ' Alıntı:
serhat durmus ' Alıntı:

O kadar açık ve net ki dostum.9 kişilik KGMDS kurumu içindeki payımız 2 olup,açıklanacak kriter ve lisanslamalarda öncelik hakkı adından görüldüğü üzere kamu gözetimi oluyor ise bunun anlamı kamu ya öncelik verileceğidir.
Dikkat edelim de bu denetim şirketlerini maliye-ticaret bakanlığı kurmasın.
Tıpkı 3568 sayılı yasa ile dağıtılan ruhsatlar gibi.

farketmez ki göhkan abi adamlar şirket olması lazım vb dese meslek mensubu şirket kurmaktan illet olduğu için yine iş başkalarına kote:)

Hadi hayirlisi KGMDSK maliye bakanligina baglandi artik ne yonetmelikler cikar pesi sira bekleyelimgorelim