Ynt: Muhasebe ve Denetim Mesleğimiz Açısından Dönüm Noktası Olan Düzenleme Yayınlandı
Değerli Meslektaşlarım,
Burada konu hakkındaki paylaşımlarımız oldukça güzel. Bazı paylaşımlar forumun ilk sayfalarında kalmakta ve gözardı edilebilmekte.
2012-2013 ve sonraki yıllartla ilgili mesleğimizin bir yerlere gelebilmesi açısından yapılması tavsiye edilen konuları maddeler halinde ve hepbirlikte ortak bir akıl çerçevesinde buradan bir paylaşım altında toplamayı tavsiye ediyorum.
Ben bir kaç tane görüşümü ve tavsiyemi yapmak istediğim öreneği tam gösterebilmek için bir kaç mesaj ile paylaşacağım. Katkı sağlar iseniz hepimize faydası olacağını düşünüyorum.
....
2012-2013 ve Sonraki Yıllarda Mesleğimiz İçin Yapılması Tavsiye Edilenler.
Değerli Meslektaşlarım,
Burada konu hakkındaki paylaşımlarımız oldukça güzel. Bazı paylaşımlar forumun ilk sayfalarında kalmakta ve gözardı edilebilmekte.
2012-2013 ve sonraki yıllartla ilgili mesleğimizin bir yerlere gelebilmesi açısından yapılması tavsiye edilen konuları maddeler halinde ve hepbirlikte ortak bir akıl çerçevesinde buradan bir paylaşım altında toplamayı tavsiye ediyorum.
Ben bir kaç tane görüşümü ve tavsiyemi yapmak istediğim öreneği tam gösterebilmek için bir kaç mesaj ile paylaşacağım. Katkı sağlar iseniz hepimize faydası olacağını düşünüyorum.
....
2012-2013 ve Sonraki Yıllarda Mesleğimiz İçin Yapılması Tavsiye Edilenler.
- 1- KOBİ TFRS ve mümkünse (Tamset) TFRS/TMS çok iyi öğrenilmesildir. Bunların uygulaması ile ilgili örnekler forumlar vb vasıtası ile meslektaşlarımızla paylaşılmalıdır. Çünkü standartlar kural bazlı değil ilke bazlıdır. Ortak bir aklın ve uygulamanın oluşması önemlidir.
- 2- Denetim yapmayı düşünen meslektaşlarımız için birinci madde dahada önem kazanmaktadır. Denetim sektörel uzmanlığıda beraberinde getirmektedir. Bu sebple kurumsallaşma çok önem arz etmektedir. Bu sebeple şirket kurma yoluna gidilmesi ve birçok meslektaşın farklı sektörlerdeki uzmanlıkları ile bir birliktelik oluşturması önemlidir.