personel maaş programı

Muhtasar Belge Bilgisi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar, muhtasardaödemelere ait bldirim kısmında kira ödemelerinin bildirimini yaparken; ödemeye ait banka dekontu var fakat dekontte düzenleyen ve bastıran dye 2 numara var, onun haricinde dekont numarası falan yok. Bu durumda ben oraya belge yok mu demeliyim?

Ynt: Muhtasar Belge Bilgisi

Banka dekontunda mutlaka bir seri numarası vardır, daha dikkatli bakın zira banka dekontlarında seri numarası olması yasal bir zorunluluktur.

246 Nolu VUK Genel Tebliği madde A/2

"Bankalar yaptıklan muamelelere ilişkin olarak lehlerine doğacak meblağlar için düzenleyecekleri belgelere, 243 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde açıklanan esaslara göre ayrı bir müteselsil sıra numarası vereceklerdir. Ancak, banka lehine bir meblağın doğmasını gerektiren işlemlerin diğer işlemlerden ayrılmasında karşılaşılabilecek güçlükler dikkate alınarak, bankaların düzenleyecekleri tüm belgelere, ayırım yapılmaksızın tek seriden müteselsil sıra numarası vermeleri de mümkündür."

Bu t.finans ın dekontu, düzenleyen/tarih, bastıran/tarih ve referans no dan başka numara yok. bu durumda referans no yu mu yazmalıyım?

Belge yok diye işaretlemeniz gerekiyor diye biliyorum. İdareye soran arkadaşların yazışmalarında okumuştum.

Belge türünü "Diğer" olarak seçip referans no.yu yazmanız daha uygun gibi gözüküyor

Arkadaşlar;
Muhtasar beyannamelerini yaparken, kira ödemelerinde banka dekontu vs. yok ise, arka sayfa bilgisine ne yazıyorsunuz? YOK seçeneğini mi yoksa, DİĞER seçeneğinimi seçiyorsunuz?
Diğer seçeneği altında referans numarası girmekte ne kadar sağlıklı?
YOK girersek de ilerde vergi dairesi düzeltme ver gibi garabet bir istekte bulunabilir mi diye de çekiniyorum?

Sizler nasıl hareket ettiniz?
Hangi bilgileri yazıyorsunuz?

ZİNDAN ' Alıntı:
Arkadaşlar;
Muhtasar beyannamelerini yaparken, kira ödemelerinde banka dekontu vs. yok ise, arka sayfa bilgisine ne yazıyorsunuz? YOK seçeneğini mi yoksa, DİĞER seçeneğinimi seçiyorsunuz?
Diğer seçeneği altında referans numarası girmekte ne kadar sağlıklı?
YOK girersek de ilerde vergi dairesi düzeltme ver gibi garabet bir istekte bulunabilir mi diye de çekiniyorum?

Sizler nasıl hareket ettiniz?
Hangi bilgileri yazıyorsunuz?

vimer den alınan bilgiye istinaden bizde yok seçeneği ile işlem yapıyoruz..ilerde inşallah sorun çıkarmazlar