Muhtasar beyanname

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
bu ay muhtasar beyannamenin arka sayfasında tevkifata tabi ödemler ile ilgili bölümde
ödemeye ait düzenlenen belgenin türbelgenin tarihi-belgenin seri ve sıra nosu kısımları geliyor.

Ancak biz firma olarak sadece gerçek kişiye (ortağın eşine ) biro kirası ödüyoruz.Ve bunu da peşin değil 6 ayd bir bankadan ödüyoruz
Diğeri de ortağa ait taşıt kirası ödüyoruz Bununda ödeme makbuzu yok ortağın borcundan düşüyoruz (buna gider makbuzumu düzenleyeyim.)

Buraları boş mu geçeceğim
 
Ynt: muhtasar beyanname

maalesef boş geçemiyorsunuz.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

e o zaman ne yapacağız.
belge yok
orada belge yok diye bir satır yok mu.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

ortağa ait taşıt kiralandı aylık 500 tl netden ancak ödeme yapılmıyor ortak hesabından mahsup yapılıyor makbuz yok banka dekontu yok bu durumda beyannameye nasıl yazacağız
 
Ynt: Muhtasar beyanname

Taşıt kirası için ortak adına gider pusulası düzenleyip kdv ve stopaj uygulayacaksınız. KDV yi 2 nolu da beyan edip, 1 noluda da indirim konusu yapacaksınız.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

muhtasar beyanname arkasına gider pusulası mı yazacağız makbuz no ve ödeme tarihi de gider pusulası tarihi mi olacak
 
Ynt: Muhtasar beyanname

Evet. Beyannamede gider pusulası seçeneği tanımlanmış.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

taşıt kirası tamam da büro kirası için mk falan yok
 
Ynt: Muhtasar beyanname

taşıt kirası için oratğın taşıtı şirket kiraladı aylık bankadan ödenmesi zorunlu mu elden ödenebilir mi ortağa gider pusulası ile
 
Ynt: Muhtasar beyanname

Taşıt kira gelirleri de gayrı menkul sermaye iradı sayıldığı için limitleri aşıyorsa bankayı kullanmanız gerekir. Tabi kanunda bahsedilen iş yeri kira bedeli ancak ben aşmasa da bankadan ödemenizi öneririm.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

yani taşıt kira ödemesini yapmadık bu ay ancak muhtasarda bildirdik stopajını o halde belge türü yok mu yazmamız uygun olur gider pusulası mı yazayım karar veremedim..
 
Ynt: Muhtasar beyanname

268 Nolu GVK Genel Tebliğinde sadece konut ve iş yeri kira gelirleri tevsik zorunluluğu kapsamına alınmıştır. Eğer elde edilen gelirin GMSİ sayıldığı her türlü kira ödemesi tevsik zorunluluğu kapsamına alınmak istenseydi, "GVK madde 70'te yer alan mal ve hakların kiralanması" denilirdi, bu nedenle taşıt kiralamalar 8.000-TL'yi geçmediği sürece tevsik kapsamında değildir.

Bunun tek istisnası kiralanan taşıtın kiracı tarafından işyeri olarak kullanılması olabilir. Örneğin bir kamyon veya otobüsü kiralayan şahsın sabit bir işeyeri olmaksızın yük ve yolcu taşımacılığı yapması gibi.
 
Ynt: Muhtasar beyanname

beyannamenin arkasında bulunan belge no falan yazılı alana kira stopajı ise belge yok diyeceksiniz.
ve nisan ayını kapsıyor.
 
Üst