stajyeradayi
Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar herkese merhaba beyanname düzenleme programının yeni güncellemesiyle 302 kod geldi. Mesela işçi çalıştıran müşterisi olan arkadaşlar muhtasarda 011 kodun altına 302 kod açtılar mı? Şimdiden Teşekkürler...
şu değişiklikle neyi amaçlıyorlar acaba, işçiye ödenen maaş üzerinden hesaplanan damga vergisini 302 kodla ayrıca belirtsem ne farkeder tevkifata ilişkin damga vergisi kutucuğuna yazsam ne değişir ama idare bu ikisini de yapın demekte gerçekten bununla ilgili olarak maliye neyi çözeceğini sanmaktadır?
Arkadaşlar az önce 302 kod kullanımı için gelir idaresi ile görüştüm. 11-12-13-14-15 kodlar aynen kullanıma devammış. Sadece 302 içinde konusu geçenler için sözleşme yapılırsa onlar girilecekmiş. Yani tek başına verilebilen damga vergileri için açılmış bir alanmış. Isterseniz sizlerde arayıp görüşün aynı şeyimi söylüyorlar teyit edelim.
Arkadaşlar az önce 302 kod kullanımı için gelir idaresi ile görüştüm. 11-12-13-14-15 kodlar aynen kullanıma devammış. Sadece 302 içinde konusu geçenler için sözleşme yapılırsa onlar girilecekmiş. Yani tek başına verilebilen damga vergileri için açılmış bir alanmış. Isterseniz sizlerde arayıp görüşün aynı şeyimi söylüyorlar teyit edelim.
302 koda yazılan damga vergisi tutarı sadece bilgi için, ödeme tutarına dahil edilmiyor. Hem buraya hemde daha önce yazdığımız damga vergisi kısmına yazılacak. Nasıl ki kdv beyannamesinde indirilecek kdv yi oranlara göre dağılımını yazıyorsak bu da benzer şekilde damga vergisinin dağılımını görmek için....
Merhaba,
ben şöyle yaptım,
011......3213......409,65
302......3213......24,39
tevkifat damga vergisi satırına da yine 24,39 yazdım geçtim