Mükerrer İşlenen Fatura

Üyelik
4 Ara 2013
Mesajlar
10
Konum
İZMİR
Merhaba 9.ayda 250,00tl kdv si olan alış faturası mükerer işlenmiş. Ba bs de durumu farkedip kaydı sildim.Ama şimdi 9.ay sonu itibariyle 191 hs 250,00 tl bakiye veriyor.Bu durumda düzeltme beyannamesi mi vereceğim.Başka bir çözümü yok mudur
 
Öncelikle aklınızda bulunsun, geçmiş aya ait kesinlikle kayıt silmeyin. Geç gelen veya işlenmeyen fatura, gider fişi gibi evrak var mı?
 
Beyannameyi vermişsiniz ve kaydı sildiniz? Neye hangi bilgiye dayanarak?Bu fikri birimi verdi size?
 
Alış faturası olduğu için ters madde ile alşlardan çıkarılır kdvsi kdv beyannamesinde ilave edilene işlenir ve 191 normale döner.Ben olsam böyle hallederdim böyle hatalar olabilir bu şekilde düzeltilebilir normal yasal olanı budur.Veya ilkel yöntem mükerrer kayıt kağıda geçmedi ise askıda ekranda ise silinir önceden fazla düşülen kdv ilave edilen kdv ye yazılarak iadareye iade edilir hesaplar düzeltilir.İyi çalışmalar.
 
Sayın Pınar Gölgesiz,

Vergi Yasalarında var olan bir ilke de "Unutma Ve Yanılma Müstesna" olarak tanımlanır. Burada kasıt olmaksızın yapılan hataların düzeltilebilirliği açıklanmaktadır. Faturayı iki kez işledinizse farkına vardığınız tarihte Ters Madde ile "Mükerrer İşlenen Faturanın İptali" açıklaması ile kayıt/iptal edin. KDV 191 hesaba işlendiğinden 191 hesaba da ters kaydedeceksiniz. İptalin gerçekleştiği dönemde İndirilecek KDV tutarı bu tutar kadar azalacak işlemleriniz doğru hale dönecektir. Başka yönteme ihtiyacınız yok.
 
Üst