Müstahsil Makbuzu Hakkında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ertann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Ertann

Tanınmış Üye
İyi Çalışmalar
Bir işletmeci şahıs firması kuracak ve bazı alımlarını çiftçilerden bitkiler vs. alacak
Bu durumda çiftçilerden alınan müstahsil makbuzunda
-stopaj olaca mı ve oran ne kadar?
-Kdv olacak mı olacaksa oran nedir?
Ve diğer dikkat edilecek hususlar nelerdir?
Saygılar

Ynt: Müstahsil Makbuzu Hakkında

Ertann ' Alıntı:
İyi Çalışmalar
Bir işletmeci şahıs firması kuracak ve bazı alımlarını çiftçilerden bitkiler vs. alacak
Bu durumda çiftçilerden alınan müstahsil makbuzunda
-stopaj olaca mı ve oran ne kadar?
-Kdv olacak mı olacaksa oran nedir?
Ve diğer dikkat edilecek hususlar nelerdir?

formdaşım

Ben bu konuyla ilgili yazı yazdım.Arama motorundan bir ara bulamazsan tekrar formda görüşürüz.
Müstahsil makbuzlarında en önemli konu Müstahsil makbuzu ile alım yapıldığında Muhtasar Beyannamenizi aylık olarak vermek zorundasınız.

Saygılar

kdv yok sanırım. stopaj var ve oranı bitkiler için yüzde 1, hayvanlar için için yüzde 4 diye biliyorum.

Merhaba ;

Bakmanızda fayda var. GVK madde 94 / 11.maddeden ;

11. (4108 sayılı Kanunun 23'üncü maddesiyle değişen bent Yürürlük; 1.8.1995) Çiftçilerden satın alınan ziraî mahsuller ve hizmetler için yapılan ödemelerden;(27)

a) Hayvanlar ve bunların mahsulleri ile kara ve su avcılığı mahsulleri için, i) Ticaret borsalarında tescil ettirilerek satın alınanlar için (2003/6577 sayılı BKK ile % 1. Yürürlük: 01.01.2004)(28),

ii) (i) alt bendi dışında kalanlar için (2003/6577 sayılı BKK ile % 2. Yürürlük: 01.01.2004)(28),

b) Diğer ziraî mahsuller için,

i) Ticaret borsalarında tescil ettirilerek satın alınan zirai mahsuller için (2003/6577 sayılı BKK ile % 2. Yürürlük: 01.01.2004)(28),

ii) (i) alt bendi dışında kalanlar için (2003/6577 sayılı BKK ile % 4. Yürürlük: 01.01.2004)(28),

Üstadım Teşekkürler
Peki Bağkur kesintisi yapılması mecburimidir ve ayrıca oran %1 midir ve bu kesintiyi nereye yatırıyoruz
Saygılar