Müşteriye kesilen faturalarda KDV farkına ne yapılabilir?

Üyelik
20 Haz 2009
Mesajlar
95
Merhaba,

Şöyle bir sorunumuz var. Mşteriye kesilen satış faturalarında sistemimiz nedeniyle her kalem yukarıya yuvarlanıyor ve KDV faturadaki her bir satırın toplamından oluşuyor, dolayısıyla örneğin Net bedel : 1500 iken KDV (%8) 120,42 çıkıyor ve çok sayıda fatura bu şekilde müşteriye gidiyor. Müşteri bu faturaları kabul etmeyip geri göndermiş, sistemine almıyor.. Fatura sayısı ise çok fazla.. Faturalar da geçen aylara ait..
Bu durumda müşteriyi faturaları kayda alması için nasıl ikna edebiliriz ? Sonuçta ben KDV yi düşük değil fazla hesaplamışım bu açıdan problem olmaması gerekiyor. Ama faturaları iptal etmek gibi bir durumumuz da yok bu saatten sonra..

Önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..
Teşekkürler
 
Ynt: Müşteriye kesilen faturalarda KDV farkı

ilk olarak kdv yi yüksek hesaplamanız onların yararına değil, fatura toplamını yükselttiğinden, fazla hesapladığınız kdv yi müşteriden istiyorsunuz. bu bir "problem"dir.
yanlış kesilen faturaların tüm sorumluluğu size ait. dolayısıyla düzeltmek de size düşer. tamamını iptal etmenize gerek yok. rakam düzeltmesi yapmanız yeterlidir. (tarafımızdan düzeltilmiştir diyerek)
bence müşterileri "ikna" etmekten ziyade, beyanname dönemi geçmeden bu düzeltmeleri yapmalısınız.
 
Ynt: Müşteriye kesilen faturalarda KDV farkına ne yapılabilir?

Öncelikle programınızı acil olarak düzelttirin, hiç bir firma kabul etmez bunu.Ayrıca onların sistemine girerken de bir çok karışıklık ve hataya sebep verir.
Yapılabilecek bir şey de, karşı firmadan matrahsız olarak fazla kesilen kdv tutarını iade faturası ile size yansıtmalarını isteyin.Matrahsız sadece kdv faturası kesmekte ne kadar doğru olur, muamma!!!
 
Ynt: Müşteriye kesilen faturalarda KDV farkına ne yapılabilir?

Benimde ilk aklıma gelen şu, karşı firma tüm faturaları kayda alsın ve fazla tutar kadar size iade faturası kessin, icerigini ortaklaşa karar verirsiniz
 
Üst