Mutabakat Örneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan talcid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mutabakat Örneği

Sonunda yolladım ve cevap geldi :)
MUTABIK DEĞİLİZ yazan noterdn yollanan bir kağıt. Ama neden mutabık değiller değillerse bakiye ne yada ekstre nerede gibi sorularımızı yanıtsız bırakıyor avukat anlamadım nasıl iş:)
Altınada mutabık değilseniz ekstre yollayın dediğim halde kaale alıp yollamamışlar.
Mahkeme yolu gözüküyor sanırım. Bu forumdaki herkese tekrar tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.

Merhaba,ben bir SMMM bürosunda çalışıyorum.Bir fax geldi.Firmamızın iş yaptığı bir firmadan cari ekstresi ve mutabakatı yazıyor.Cari işlem mutabakatı formu neden hazırlanır?Neden cari hesap ekstresi eklenir?Bu işin mantığı nedir?Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verirmisiniz?Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Mutabakat, fatura ve ödemelerin her iki firmanın kayıtlarında aynı şekilde yer alması için ay sonlarında yapılır. Bazen faturalar alıcının eline geçmez veya yapılan ödemelerin kaydedilmesi unutulabilir. Bu tür hataların kısa sürede fark edilip, düzeltme yapılmasını sağlar. Özellikle Ba-Bs formları çıktıktan sonra mutabakat daha önemli hale geldi.