personel maaş programı

Muvafakatname

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dmg1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Anadoluda bir köyde hisseli bir tarlada ev yapmanın ne gibi sakıncaları var. Ayrıca tüm ortaklardan veya çoğunluğundan muvafakatname ye imza atarlarsa bir problem kalır mı?
(O bölgeden 1 km uzaklıkta yerleşim alanı var.) İmza atanlardan veya atmayanlardan herhangi birisi evi yaptıktan sonra mahkemeye başvurması durumunda hak idda edebilir mi? Bunun için zaman aşımı varmı dır?

Ynt: Muvafakatname

sanırım konu muhasebecilikle değil, avukatlıkla ilgili, mantıken olarak cevap vermek gerekirse, siz işlemleri bitirip tapusunu alın ondan sonra evinizi yapın, benim hisseli olarak malım olan bir arsaya, diğer hissedarların izni ile ev yapılmış benimde bundan haberim yoksa, benim malımın üstünde, haksız yere oturuyorsunuzdur.

Teşk.
Elimde tapu var. 15/76 hisseye sahibim. 19 hisseli. Evi yaptıktan sonra itiraz ederlerse ne olabilir.

Diğerleri razı olmadan hiçbirşey yapamazsınız. Burası hukuk devleti hem evinizden olursunuz hemde diğerlerine tazminat ödersiniz.

nguroy ' Alıntı:
Diğerleri razı olmadan hiçbirşey yapamazsınız. Burası hukuk devleti hem evinizden olursunuz hemde diğerlerine tazminat ödersiniz.

Sahip olduğum hissede işlem yapamayacaksam ne anlamı var ki. Zor durumda kalıyorum. Başka yerde ev yapacak yerim de yok. ???

15/76 hisseye sahip arsada ev yapacaksınız, evi yaptınız bitti, sonra bende 76/15 hisseye sahibim, aynı sizin gibi hisseli ortak olduğum bir arsada istediğimi yapmam gerekir, arsanın en güzel yeride sizin ev yaptığınız yer, bende oraya kendi kafama göre bir ev yapmak istiyorum. bu durumda herhalde sizin evi yıkma hakkım olmalı değilmi, kendi evimi yapmak için.

Arsanın en iyi yerinde yapmıyorum. Evin yanında boş alana yapabilirsiniz. İllede benim yaptığım evin yerine yapmanız gerekmiyor ki değil mi?

siz o tarlaya yasal olarak bina yapıp tapu alamazsınız. Çünkü tarlanın 15/76 sına sahipsiniz ama tarlanın hangi bölümündeki 15/76 sına.... Her malikin yeri tespit edildikten sonra yapabilirsiniz. Belki köy olduğu için alacağınız muvafakatname ile şimdilik bir şey olmaz ama ileride mutlaka sorun çıkacaktır.