Naylon Fatura - Münfesih Şirket

tktvlkn

Katkı Sunan Üye
Üyelik
7 Ara 2012
Mesajlar
408
Konum
İZMİR
Sahte Fatura - Münfesih Şirket

Değerli arkadaşlar,

Aşağıdaki konuda ivedi bilgilerinize ihtiyacım vardır. Konuyu özetlemek istiyorum.

Temmuz-2012'de münfesif olan bir şirketten, Ekim-2012'de 300.000 TL (KDV'si 45.000 TL) tutarında bir fatura kesiliyor. Faturayı kesen şirketin kapandığına dair hiçbir bilgi, alan firmaca bilinmiyor. Faturayı kesen firma faturayı gayet tabii BEYAN ETMİYOR-BS bildiriminde bulunmuyor.

Faturanın bedeli senet yoluyla bankadan ödeniyor. Yapılan iş bir hizmet, sözleşmesi var. Ekim-2012'de faturayı alan şirket Vergi Dairesine iadeyle ilgili muntazam evraklarını ibraz ediyor ve GİB'in sistemi bu faturanın beyan edilmediğine dair hiçbir UYARI VERMİYOR. Sadece tutarın yüksek olması nedeniyle izahat istiyor ve izahatı kabul ederek şirketin iadesini yapıyor. Bu nedenle faturayı alan şirket hiçbir şüphe duymuyor.

Bu hafta itibariyle firmaya karşıt inceleme için ulaşılmaya çalışılıyor ancak ulaşılamıyor ve araştırıldığında durum ortaya çıkıyor. Şirket ortağı kayıp.

SONUÇ: Adamın bir dolandırıcı olduğu ortada. Ben KDV'yi düzeltiyorum her şekilde. Bedeli bankadan ödendiği içinde KVK yönünden problemim kalmıyor (mu acaba?). Ancak; bu firmayla ilgili şirketimiz suç duyurusunda bulunabilir mi ortaklarına? Veyahut nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz? Şirket ortaklarından bu KDV'yi tahsil etmek için dava açabilir miyiz? Vergi kaçakçılığı ihbarında her şekilde bulunacağız ama bu bizi riske atar mı düzeltme yaptığımız halde?

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bu olay tüm meslektaşlarımıza bir ders olsun! "Yeni ve tanımadığınız bir firmadan yüksek meblağlı bir fatura gelirse mutlaka vergi dairesi ve Ticaret Sicil kayıtlarını gözden geçiriniz."
 
Son düzenleme:
Cevap yazacak kimse yok mudur?

Değerli üstatlar, kıymetli görüşlerinizi beklemekteyim.
 
Yok mudur bilgisi olan? Teşekkürler.

Sayın tktvlkn

Bilgi çok da nerden başlıyayım? diye düşünüyorum.Yazsamda acaba bu saatler yeter mi ? Bu resmen naylon fatura bunu alanda yapan da biliyor.Belli işte sana ispatı faturayı alanı biraz sıkıştır ortaya çıkar.(yinede günahını almıyayım bazen firmalarda patronlar değil çalışanlar bu tip dolandırıcılık yoluna başvurabiliyor.Yakında form üyeleri olarak toplanacağız.Orda hatırlat anlatırım)Faturanın bedeli senet yoluyla bankadan ödeniyor Bir kere yüklü bir faturayı böyle bir ödeme şekli yok.Firma böyle bir ödeme yapıyor patronun haberi yok !! Basiretli tüccar.:)
Valla ben inanmadım.Kaldı ki iş kılıfına ''Yapılan iş bir hizmet, sözleşmesi var'' hizmet sözleşmesi ile oturtulmaya çalışılmış.Çok merak ediyorum bu sözleşmeyi kim imzalamış Patronsa haberim yok diyemez başkası ise dolandırıcılık.Gelelim sonuca ;

Bu işin bedeli Bankadan ödenmemiş bu ödemenin 84 nolu tebliğde açıklandığı şekilde yapılması lazımdı.Diğer konu Avukatlık


Saygılarımla
 
Sayın Ferhat,

Burada yazmam uygun olmayacak o nedenle özelden bir mesaj atacağım.

Teşekkürler.
 
KDV iadesini aldıktan sonra neyin karşıt incelemesi yapılıyor anlayamadım. Bu kadar yüklü bir tutar üstelikte hizmet faturası olunca faturanın en başından gerçek olmadığı izlenimi doğuruyor. KDV yi düzeltmek çözüm gibi görünse de niçin düzeltiğini izah etmek biraz zor. Yani sıkıntılı bir durum. Yinede vergi dairesiyle özel ilişkiler çerçevesinde görüşüp ona göre davranmakta fayda var.
 

Benzer konular

Üst