Bu konuya iki yönden bakarak biri hatalı görüş,diğeri doğru görüş görüş diyorum.
Ben Sayın Kevork ve diğer KDV indirilmez diyen arkadaşlara katılmıyorum. Defter tasdiksiz olsa bile bu KDV'lerin indirimi reddedilemez.Onun için genelleme yapılarak Sayın Kevork beyin bu söylediğine katılmak mümkün değil ''defterler onaylı değil o zaman bırakın birkaç faturayı ilgili yılın tüm KDV reddedilir. Bu yanlış bir söylem Dolayısıyla aşağıdaki muktezada aynı şeyi söylüyor.
Bu konuya ilişkin Maliye Bakanlığı tarafından verilen bir muktezada ise “tutulması mecburi olan defterlerde; tasdik işleminin hiç yapılmamış olması ya da bir önceki takvim yılında veya hesap döneminde tasdik ettirilerek kullanılanlardan, ara tasdike gidilmeksizin bir sonraki hesap döneminde de aynı defterlere kayıt yapılması VUK’nun 30/3’ncü maddesi uyarınca re’sen tarhiyat nedeni olmakla birlikte, KDVK’nun uygulanmasında , bu defterlere kaydedilen gider belgelerinden dolayı yüklenilen katma değer vergisi, mükelleflerce indirim konusu yapılabilecektir. Ancak bunun için, inceleme elemanınca, alış belgelerinin gerçekliğine kanaat getirilmesi ve bu verginin satıcı tarafından beyan edildiğinin tespit edilmesi zorunludur.” şeklinde görüşü verilmiştir. (23.07.2001-B.07.0.GEL.053/5334-151/040199
Yani defter tasdiksiz olsa bile vergi idaresinin görüşüne göre tasdiksiz deftere kaydedilen KDV’lerin indirim konusu yapılması ancak alış belgelerinin gerçekliğinin ispatlanmasına ve bu verginin satıcı tarafından beyan edilmesine bağlıdır.
Kısacası siz (naylon fatura dışındaki) faturalarınızın geçerliliğini ve satıcı tarafından (satıcının 391 Hes.Kdv dökümü ve Kdv beyannameleri ile) ispatladığınız zaman defteriniz tasdiksiz olsa bile bu Kdv'ler indirim konusu yapılır.
Doğru görüş
Dolayısıyla idarede sizden bunları yani diğer Kdv'lerin ispatlanabilir olduğunu düşünerek (defterin tasdiksiz olsa bile) sadece naylon faturaları düzeltme istemesinde bir hata yok.Bu olayı mahkemeye taşısanız bile kaybedebilirsiniz.Büyük bir ihtimalle bu firma hakkında Vergi Tekniği Raporu'da düzenlenmiştir.Hakkında Vergi Tekniği düzenlenen firmalar mahkemeye gitse bile davayı kaybediyorlar.
Tavsiyem ; Yılbaşında çıkacak stok affının yanında 6111 gibi bir af daha bekliyoruz.Eğer böyle bir af çıkarsa bundan faydalanmanız
Saygılar
Ferhat