fonradar

Ödeme kaydedici cihaz Levhası alana kadar.?

s_yasar_86

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 Ocak 2009
Mesajlar
113
Konum
İSTANBUL
17/03/2010 tarihinde faaliyet başlayan işyerimiz için yazar kasa aldık 1 nolu fişi kesip vergi dairesine gerekli evrakları vereceğiz. ödeme kaydedici cihaz levhasını alana kadar fiş kesebilirmiyiz. 1 nolu fişin kesildiği gün günlük z raporu alınmalımıdır. levha alıncaya kadar eğer fiş kesilmeyecekse levha alınana ka adar boş günlük z raporları alınmalımıdır?
 
Ynt: ödeme kaydedici cihaz

1 numaralı fiş kesildikten sonra artık, hergün gün sonundaki z raporunu almak zorundasınız.Satışınız olsun yada olmasın Z raporu zaten alınmalıdır.Levhayı almayı beklemeyin.Satış yapıp, z raporlarını alabilirsiniz.
 
Ynt: Ödeme kaydedici cihaz Levhası alana kadar.?

siz levhayı alana kadar satış ne yapmayın, sonra başınız ağrıyabilir. levhayı alın ondan sonra yazarkasayı kullanmaya başlayın.
 
Ynt: Ödeme kaydedici cihaz Levhası alana kadar.?

siz vergi dairesine başvurunuzu zaten dilekçe ekinde yapmalısınız. sonrasında fiş kesmenizde sıkıntı yaşanmayacaktır. ancak günlük z raporlarınız mutlaka alın. denetimlerde memurlar mutlaka görmek istiyorlar.
sygg.
 
Ynt: Ödeme kaydedici cihaz Levhası alana kadar.?

Levha alınmadan satış yapılamaz. Aynı gün levha alınırsa sorun çıkmaz ancak sonraki günlere bırakırsanız ceza yersiniz.
 
Ynt: Ödeme kaydedici cihaz Levhası alana kadar.?

daha detaylı şekilde toparlamak gerekirse

1. nolu fişin alındığı gün ökc levhasını alacağınız garanti! ise ökc yi kullanmaya başlayabilirsiniz.
fakat 1. nolu fişi aldığınız gün vergi dairesine talepte bulunmadı iseniz vergi daireniz sizden bir örnek fiş daha ister ve bu 2 nolu fiş olmaz ise ökc levhası almadan kullanmaktan cezayı yersiniz. en sağlamı levhayı elinize aldıktan sonra kullanmaktır.
 
bir perakende mağaza açacağız fakat bu mağazada hiç yazar kasa fişi kesilmeyecek. Herşeye fatura kesilecek. 1 TL'lik satışa bile fatura kesilecek. Düzenek bu şekilde kuruldu. Usülen ÖKC alınacak. ÖKC levhası alınana kadar geçen sürede mağazada satış yapılabilir mi? (fiş kesildemeden fatura kesilerek)
 
Yapılabilir. Zaten 1 kuruş bile olsa karşı taraf ft istediğinde fiş kesemezsiniz.
 

Benzer konular

Üst