fonradar

Okul Kantinlerinde KDV Tevkifatı

Ynt: Okul Kantinlerinde KDV Tevkifatı

Merhaba ;

Bu yazı içerisindeki 11 nolu sirküler 5422 sayılı yasa içerisinde yer alıyor.

Özellikle okul kantinlerinin tevkifat uygulamalarında çok farklı işlemler yapıldığı da düşünüldüğünde, aklıma takılanlar ;

1- Halen yürürlükte olan 5520 sayılı yeni Kurumlar Vergisi Kanunu olduğuna göre 5422 Sayılı kanun içerisinde yer alan 11 nolu sirkülerin geçerliliği ?

2- Eğer 11 nolu sürküler geçerli ise yukarıdaki yazı içerisinde yer alan danıştay 4.dairenin " Açıklanan nedenlerle, 11 seri nolu Kurumlar Vergisi Sirkülerinin ?Okul ve Kurumlardaki Kantin, Açık Alan, Salon ve Benzeri Yerlerin Okul Aile Birlikleri Tarafından Üçüncü Kişilere Kiraya Verilmesi? başlıklı 3 üncü bölümünün 2,3 ve 4 üncü paragraflarının iptaline?? bu kararına göre uygulamanın nasıl olacağı ?

3- Sirkülerin ilgili yerleri iptal edilmiş olmasına rağmen vergi dairelerinin ısrarla bu sirkülerden bahsetemeleri konularını ya ben anlayamadım ya da yorumlayamıyorum.

Sayın yazarın son cümlesi ise " Bu kararla, Milli Eğitime bağlı okullarda kantin işletmeciliği yapan kantinler 2 Nolu KDV Beyannamesi vermeyip, KDV ödemeyeceklerdir." şeklindedir.

Sanırım uygulamanın bu şekilde olması da en doğrusudur.

Görüşleriniz.
 

Benzer konular

Üst