Ynt: Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?
ben internetten vermeyi tercih etmedim.( hiçbir bilgi -miktar tutmuyordu)..vergi dairesine gittim elden vermek için .ilgili memur ''KESİNLİKLE İNTERNET OLACAK ,ALAMAYIZ ELDEN '' dedi.
il mdr.ne gittim o da aynı şeyi söyledi..peki bana gelen mektupta zorunlu değilsiniz diyor dedim..hatta vergi dairesinden aldığım kitapcıktada aynı şey yazıyor dedim..onlar yazmışlar ,ama biz alamayız dedi mdr.bey..
eve geldim 444 0189 u aradım..durumu anlattım..'' olmaz öyle şey ,almak zorundalar dedi...ilimde olan deftardarlık kaleminin telini verdi.kalam almak zorundalar il md.yardımcısını arayın dedi,başka bir tel verdi..

))
il mdr.alamyız derken il mdr.yardımcısı ne yapacak diye düşündüm ararken.ama çok olumlu yaklaştı..sistemin sorunlarından vs..söz etti..pazartesi netleşecek dedi..beklememi söyledi..kelimelerimi özenle seçmeye çalışsamda ses tonum sanırım çok kibar olamadı..
bu elden alma yasağı ilimize mi özel dedim..devlet o mektupta zorunlu değisiniz derken beni mi kandırdı..kanun kişiye,illere özel olamaz..( hukuk eğitimim olmasa da ,mantığım bu)
ama ben bu saçmalığa direneceğim ve kendi insiyatifim olanı yapacağım..
görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum...pazartesiye dersimi çalışmam gerek

))