Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ant Z
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Önceden Hazırlanmış Kira Beyan sistemi çalışıyor mu ?

Girişte tüm harf girilen yerleri büyük harf yazmazsanız girmiyor.

444 0 189 Maliye Çağrı Merkezinin verdiği bilgi;
Maliye duyuru yayınlamış. Sistem gelecek Pazartesiye düzelecek...miş.. ;)

ingiliz sistemi...tutmadı tabi.. ;)

yeni hata msgleri

DİKKAT
Büyük harf kullanınız!
T.C. Kimlik numarası 11 haneden oluşmalıdır!
???

Bende beyan göndermeye çalıştım.hata verdi.
e byn servisini aradım.2 gün sonra deneyin dediler.sistem daha oturmamış imiş. ??? :o

Beyanname verme süresinin Nisan 2012 sonuna veya sistem problem süresi kadar uzatılması gerekiyor normal olarak. 8)

4440189 ile görüştüm. Sistem bozuk 1 hafta bekleyin sonra girin dedi. Yahut beyannamenizi vergi dairesine bırakın, onlar çalışınca sisteme girerler dedi.

Baktım internetten olmayacak, gittim vergi dairesine, verdim konvansiyonel beyanname, aldım kağıtta tahakkuk fişi, tam 5 dakkada sıra dahil işlem tamam. Sistem işe yaradı sonuçta... ;)

ben internetten vermeyi tercih etmedim.( hiçbir bilgi -miktar tutmuyordu)..vergi dairesine gittim elden vermek için .ilgili memur ''KESİNLİKLE İNTERNET OLACAK ,ALAMAYIZ ELDEN '' dedi.

il mdr.ne gittim o da aynı şeyi söyledi..peki bana gelen mektupta zorunlu değilsiniz diyor dedim..hatta vergi dairesinden aldığım kitapcıktada aynı şey yazıyor dedim..onlar yazmışlar ,ama biz alamayız dedi mdr.bey..
eve geldim 444 0189 u aradım..durumu anlattım..'' olmaz öyle şey ,almak zorundalar dedi...ilimde olan deftardarlık kaleminin telini verdi.kalam almak zorundalar il md.yardımcısını arayın dedi,başka bir tel verdi..:)))

il mdr.alamyız derken il mdr.yardımcısı ne yapacak diye düşündüm ararken.ama çok olumlu yaklaştı..sistemin sorunlarından vs..söz etti..pazartesi netleşecek dedi..beklememi söyledi..kelimelerimi özenle seçmeye çalışsamda ses tonum sanırım çok kibar olamadı..
bu elden alma yasağı ilimize mi özel dedim..devlet o mektupta zorunlu değisiniz derken beni mi kandırdı..kanun kişiye,illere özel olamaz..( hukuk eğitimim olmasa da ,mantığım bu)
ama ben bu saçmalığa direneceğim ve kendi insiyatifim olanı yapacağım..
görüş ve tavsiyelerinizi bekliyorum...pazartesiye dersimi çalışmam gerek:)))

kerimoglu62 ' Alıntı:
.ilgili memur ''KESİNLİKLE İNTERNET OLACAK ,ALAMAYIZ ELDEN '' dedi.

elden verildiğinde beyannameyi almak ve tahakkuk fişi kesmekle yükümlü vergi dairesi... ;)

sayın cem321

meslekten değilim,buna rağmen yukarıda da belirttiğim üzre ben de siz gibi düşünüyorum..ama ''illa al( a)mam diyor...hediye paketi mi yapsam ,çekiliş mi !!! yoksa görevi başındaki memura saygısızlık mı?? ya da vergi dairesi önünde o gönderilen mektubu alıp...??:))
anlayamadığım bu olay il mdr.kararında mı? yok değilse bu denli uç noktada bir kararı almak da cesaret işi..

not:=aslında bana vergi çıkmamış.12 ay kira kazanımımı sistem tanımamış..ama ben de illa vergimi vereceğim diyorum..ama elden....

benimde mesleğim değil ancak aklınyolu 1.
dilekçeyle başvurun beyannameyi almamakta direnç sürerse..
beyannameyi almayan da bu sürede belki öğrenmiştir uyulacak yöntemi..
;)

sayın mohicans

bu konuda biraz bilgim olduysa sizin bunda çok emeğiniz var..değerli vaktinizi çok aldım.tekrar teşekkür ediyorum.

benimki sadece '2 algıda seçicilik ''

sayın cem321

öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkür ediyorum..

dilekçe derken?? içeriği ne olacak..

Rica ederim, Sayın kerimoglu, bilgi paylaştıkça güzelleşir. Benimkisi yalnızca latife idi. :)

kerimoglu62 ' Alıntı:
sayın cem321

öncelikle konuya ilginizden dolayı teşekkür ediyorum..

dilekçe derken?? içeriği ne olacak..
Taahhütlü posta ile gönderin. Kesin olarak işleme alırlar. 3 gün sonra vergi dairesine gidip tahakkuk fişi isteyiniz.

sayın mohicans
çok tşk.ediyorum..pazartesi il mdr.yardımcısı ile görüştükten sonra sonuç alamazsam , bu önerinizi deneyeceğim..

o Kadar tanıtım yaptılar televizyonlarda, şimdi nerdeler acaba ? Elden vermek en sağlamı bence de