Önemli olan tecrübe mi, Belge mi, Neden?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 110ft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1 yıl sonra stajım bitiyor. İş tecrübem yok böyle bir soru sormak istedim.

Ynt: Önemli olan tecrübe mi, Belge mi, Neden?

Tüm kitabi bilgiler gerçek yasamla bire bir örtüşse idi belge almak derdim, ancak bu böyle olmadığı için tecrübenin önemi ortaya çıkıyor.

Tecrübe olmadan Belge iş yapmaz,Şans faktörünü bir kenara attığımızda tecrübe+belge seni yükseltir sadece belge olursa deneyim kazanana kadar seni yıpratır.

Tabiki tecrübe ve çevre önemli.Belge dediğin olsada olur olmasada :D

Eskilerin deyimi var "Zarf değil mazruf önemlidir" Belge şekil şartıdır. Önemli olan bilgi+tecrübe+halkla ilişkiler yeteneği+pazarlamadır.

Neyin tecrübesi alaylı olarak geçmiş yıllarda çok kolay bir şekilde mali müşavir olmuş birinden yalan yanlış öğrendiğin bilgilerse tecrübe gerek yok bence tecrübeye

Belge şekil şartıdır ve en az düzgün bir firmada yada muhasebe, denetim şirketinde öğrenilmiş bilgiler kadar önemlidir. Öyle olmasa yılların muhasebecileri hala staj başlatma sınavını geçmekle uğraşıyor olmazlardı ayrıca bu insanlara yıllardır yanlış yaptıkları şeyleri değiştirtmek o kadar zorki...

Osman Evren ' Alıntı:
Neyin tecrübesi alaylı olarak geçmiş yıllarda çok kolay bir şekilde mali müşavir olmuş birinden yalan yanlış öğrendiğin bilgilerse tecrübe gerek yok bence tecrübeye

...

anlamı??*

Kendini geliştirmeyen mali müşavirin yanında çalışarak kazanılan tecrübenin bir anlamı yok bence. Odanın söylediği gibi bürosuna kapanıp dışarı çıkmayan eğitimlere gitmeyen okadar çok mali müşavir var ki. Eğitimlerde görüyoruz hepimiz bu insanları 20 yıl aynı şeyi yapmak okumadan tecrubemidir sizce ?

tecrübe çok önemli ama staj yaparken sadece defter işleyenler de var.sınavı kazandı. şimdi kendi bürosunda '' bazen iş başa düşmeden öğrenilmiyor '' dedi bana. ben de benzer durumdayım . sürekli yenilikler olsun kanunlar olsun okuyorum ama uygulama olunca nasıl olucak korkuyorum açıkçası.

Herkes kendi tecrübesini kendisi edinir (sağlar). Bir işi öğrenmenin en önemli ve kolay yolu bizzat yapmaktır.
bilgi birikimi, öğretim, uzmanlaşma, okuduğunu anlama, anladığını yorumlama, yorumladığını uygulama olanağı sağlar.
Bir karar alırken çok yönlü ve analitik düşünme yeteneği ile birlikte alt yapı da çok önemlidir. Bu kararın her yönü ile neler yaratacağını düşünebilmek tamamen tecrübe ile sağlanır.
Eksik tecrübe ile alınan bir karar iki tarafı keskin bıçak gibidir. Bir tarafı düzeltirken başka tarafı kesebilir, istenmeyen başka zararlar doğurabilir.
Tecrübe kazanırken asla tek kişiye ve kaynağa bağlı kalmamak gerekir.

Aynı şekilde düşünüyoruz. Yeni birşey ögrenmediğimiz her gün boşa geçmiş demektir

Saygılarımla

Bu başlık bana okul zamanımda bana anlatılan bir olayı anımsattı;
Defterlerin elle tutulduğu dönemde ünv. bitiren ve bu meslekte iyi yerlere gelmeyi amaç edinmiş arkadaş bir muhasebe bürosunda işe başlamış. Demişler ki "al şu yevmiye defterini kebire geç." Yeni elemam almış büyük defteri (kebir) başlamış sayfalara "T" çizmeye.

stajımın bir ylını geride bıraktım staja başlamadan önce önemli olan belge diye düşünüyordum.
belgen olunca gerisi gelir.öğrendimki bu iş sırf belgeyle olacak iş değil en azından stajın 1 yılını bir büroda gecirmenin iş akışının nasıl olduğunu nereye neyi vereceğinin nerde ne yapılacğının belgeyle olmadığını anladım tabiki tecrübenin uzun olmasından içinin dolu olup olmamasıda önemli

7 yıldır bu mesleğin içerisindeyim ve şuan belge sahibiyim şunu çok iyi anladımki tecrübe ve bilgi birikimi çok önemli bu meslekte vede şu bir gerçekki belli bir noktadan sonra ekonomik olarak bir yere gelmek istiyorsanız muhakkak belgenizin olmasıda gerekiyor. Yani önce tecrübe sonra belge. :)

Belge sizin bu işi resmen yapabilmenizi sağlayan bir belgedir. Tıpkı ehliyet gibi; almadanda araba kullanabilirsiniz ancak ehliyetiniz var ise yakalanma korkusu olmadan sürersiniz. Ehliyet almış olmanızda sizin çok iyi bir sürücü olduğunuzu göstermez, kullandıkça tecrübe edinirsiniz.

Evet arkadaşlar tecrübeli bir muhasebeci ağzında kuş tutsada maalesef az tecrübeli bir smmm'nin dediğine 3.kişiler inanmaktadır.Bu bir etikettir fakat şarttır.

Arkadaşlar tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim.
Tecrübeli muhasebe elemanı olmaktansa yıllarca, Tecrübesiz. SMMM olmak daha iyidir herhalde.
??SEN YETERKİ UÇMAYI ÖĞREN,OKYANUSU AŞMAK KOLAYDIR O ZAMAN??

Valla belgen olmadan filozof olsan boşa kürek sallama demekti.... Belgel olsa beyin boş olsa da yine boşa kürek sallamış olursun... Bilmem anlatabildimmi...

benim tecrübem yok arkadaşlar ama büro aştım çok zorlanıyorum ama zamanla öğrenirim herhalde arkadaşlar takıldığımda yardımcı oluyorlar ama buda benim için yeterli değil siz ne önerirsiniz

13 yıldır muhasebe işiyle uğraşıyorum ticaret lisesi mezunuyum geçte olsa anladımki önemli olan belge çünkü işi bilseniz bile belgenin olmayışı elinizi kolunuzu bağlıyor ve sadece işi bilmekle kalıyor yani arabanız var ama onu yürütmek için benzin yok o yüzden belgenin olması önemli birde şunu anlayamadım biz ticaret meslek lisesi mezunlarının neden önü kapatıldı boşunamı ticaret liselerine gittik ve ayrıca her türlü affın çıktığı bu ülkde (tecavüz,adam öldürme dahil) neden sınavdan başarısız olanlara bir af düşünülmedi ne biçim bir adalet nasıl bir sistem anlayamadım resmen sizi doğru yoldan uzaklaştırmaya yönelik bir sistem var. inşallah bir gün sesimizi duyan olur.