Online Ortamda Sigorta Dosyası Açılması Mümkün müdür ?

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Merhaba

Online Ortamda Sigorta Dosyası Açılması Mümkün Müdür ?

Saygılarımla
 
Dosya açılış talebini online yapabilirsiniz ama evrakları sunma ve şifre işlemleri için kuruma gidilmeli.
Eğer son bir ayda değişiklik yapmadılarsa durum böyle
 
Tahsin ağabey yoklamalar tutulmuyor, sgk dosyası açamıyoruz gitmeden. Ticaret odasında zaten online bir işlem yok

ne yapacağız bilemiyorum
 
Bende bi Sgk dosyası açacağım, şuanda Sgk'da işyeri dosyası birimi çalışıyor mu?
 
Kurumlar bildiğim kadarıyla çalışıyor.Sadece İnteraktif üzerinden işlem yapılacak kurumlar (vergi daireleri gibi) mümkün olduğunca orayı kullanın diyorlar.Sgk'da böyle bir işlem yapılamadığı için mecburen kuruma gidilecek. Dün Ticaret Bakanlığının Gümrük müdürlüklerine gönderdiği bir yazıya rastladım.Orada bile,işlemleri yaparken içeriye sırayla ve belli sayıda iş takipçisi alın,sosyal mesafeyi koruyun gibi uyarılar verilmiş. Yani şu an bir sıkıntı yok ama hızlı bir işlem kimse beklemesin tabi.Malum,memurlarda dönüşümlü olarak çalışıyorlar.
Bu arada sevgili Day-Dream, sgk açılışı için yoklamayı beklemeye gerek yok biliyorsun. Kuruluşun tescil edilmişse,elinde de potansiyel aldığın vergi numaran varsa, o belgelerle Sgk açılışını yapabilirsin.
 
Sgk online başvurduktan sonra evrakları hazırlayıp ilgili sgk kuruma gitmeden de iadeli taahhütlü olarak kargo ile yapmanız yeterli. bir kaç gün sonra telefonla işinizi takip edebilirsiniz. Onay olduktan sonra zaten SGK şifreside e-devlet üzerinden şirket yetkilisinin onayına sunulmuş oluyor. Kurumlar çalışıyor lakin sosyal mesafeyi koruyarak. Zaten Memurlar gelmenize gerek yok diyorlar.

Bilginize
 

Benzer konular

Üst