Ortak SMMM

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ortaksmmm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bay ya da bayan SMMM ruhsatına sahip;muhasebe vergi denetim konusunda deneyimli ;en az 5 yıl şirketlerde ya da SMMM bürolarında çalışmış ;ciddi olarak çalışabilecek ;girisken yapıya sahip olan;hırslı;çalışmaktan kaçınmayan;EĞİTİM SEVİYESİ YÜKSEK LİSANS İSE -ODTÜ BOĞAZİÇİ- TERCİH SEBEBİDİR.

LİSANS İSE( AÖF OLMAYAN)ELİT ÖRGÜN ÜNİVERSİTELERDEN MEZUN OLAN çalışma arkadaşları arıyorum. ilgilenen arkadaşlar bana maille ulaşabilir. [email protected]

Ynt: Ortak SMMM

Mesele açıköğretim veya boğaziçi meselesi değil. Ben gocunmak için değil ama açıköğretim mezunuyum. ticaret meslek lisesi mezunuyum. Aynı zamanda İmam Haitp Düşmanlığı mağduruyım. İlk sistem değişikliği 1999 bana vurdu. 2 yıllık muhasebe programına 1.lik le yerleştim. okulu 1.likle bitirdim. Açıköğretim 3 ve 4.sınıfta ta onur belgesi aldım. İlk sınavda sıtaj ve bitirme sınalarını verdim.Kpss sınavında iş müfettişliği alanında ilk 1000 e girdim. Bunu övünmek için söylemiyorum. Bazen sistem insanları hiç ummadığı alanlara kaydırabilyor. Tam deyişle kader. Öte yandan Boğaziçi mezunu olupta KPSS veya sıtaj başlatma sınavını 4-5 sefede veremeyen arkadaş biliyorum. Bence bakış açısı çok önemli. Umarım sıtandarlarına uyan ortak bulursun. Bu arada ortaklık fikrim var diye yazmadım.

Cevap vermeyin bu adama bence .Hikaye ... Bogazici mezunu adami Muhasebe burosuna alacakmis ...Guleyim bari :D

Vardırda Şirketlerde Cfo flndır heralde.

Bagimsiz denetci olarak da baya bogazici odtu bilkentli vs. Smmm var

Ebrulimm ' Alıntı:
Elbetteki vardır.Ne alaka yani??
Saydığınız üniversitelerden mezun birileri de pekala mali müşavirlik yapmayı tercih edebilir yoksa siz sadece açıköğretimde okurken bir yandan da tecrübe kazananların ve dolayısıyla 4 yıllık fakülte mezunu olanları bir nevi ekarte edenlerin mesleği mi sanıyordunuz???

Keşke çoğunluk adıyla haklı nama sahip ünilerden mezun olsa idi.

Niye alındınız EBRULIMM.
Odtü, Bilkent, Boğaziçi gibi ünv.mezun olanların ilk öncelikle bu mesleği seçeceklerini sanmıyorum.Bu güne kadarda benim hiç bu ünv.mezun smmm tanıdığım olmadı.Onun için sordum.İçimizde olup olmadığını öğrenmek istedim.BU iniversitelerden mezun olanların diğer ünv.mezun olanlara nazaran çok tercih ettikleri bir meslek olmadığı kesin.

Bence de alinmaca gucenmece yok :) Bogazici Odtu Itu vs unilerden mezun gencleri Mali/finans sektorunde kariyer yapmak isteyenleri gerek kariyer gunlerinde gerek cevrelerinden gerekse hocalarindan vs ya Bagimsiz Denetimlere yada Buyuk Finans( Menkul Y.O sirketleri veya Bankalar vs.) kuruluslarina yonlendiriyorlar ,yada buyuk sirketlerde Buyuk sirketlerde finans departmanlarinda Trainee olarak basliyorlar .Sahsen muhasebe burosunda bir baslangic yapacaklarini pek sanmiyorum .Ben de cevremde gordugum kadariyla biliyorum tabi .

Ebrulimm ' Alıntı:
:D

Alındığımı da nerden çıkardınız Sevgili Zindan.

İyi bir temennide bulundum sadece ve benim bu üniversitelerden mezun SMMM tanıdıklarım var merak etmeyin

Temennilerimiz ortak o zaman.
Sevindim. ;)

ikafali ' Alıntı:
Bence de alinmaca gucenmece yok :) Bogazici Odtu Itu vs unilerden mezun gencleri Mali/finans sektorunde kariyer yapmak isteyenleri gerek kariyer gunlerinde gerek cevrelerinden gerekse hocalarindan vs ya Bagimsiz Denetimlere yada Buyuk Finans( Menkul Y.O sirketleri veya Bankalar vs.) kuruluslarina yonlendiriyorlar ,yada buyuk sirketlerde Buyuk sirketlerde finans departmanlarinda Trainee olarak basliyorlar .Sahsen muhasebe burosunda bir baslangic yapacaklarini pek sanmiyorum .Ben de cevremde gordugum kadariyla biliyorum tabi .

Aynen ben istanbul ingilizce iktisat mezunuyum üzerine master yaptım.

ve iş hayatına bankacılık sektöründe başladım aile işimiz olduğu için bırakıp gelmek zorunda kaldım. Bence bogaziçinden mezun birisi muhasebe bürosuna girmez yada girerse price vb yerlerin out source departmanına girer

İyi Çalışmalar

Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama söylemeden edemeyeceğim.Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor.Sayın ortaksmmm konuyu açmış sonra kaçmış (kafiye uysun diye söyledim) Zaten foruma 2 mesajla oldukça fazla katkısı var.Şimdi bizler/sizler bu konu hakkında tartışma yapıyoruz. Gerek var mı?

twolf ' Alıntı:
Ya arkadaşlar kusura bakmayın ama söylemeden edemeyeceğim.Delinin biri kuyuya bir taş atmış 40 akıllı çıkarmaya çalışıyor.Sayın ortaksmmm konuyu açmış sonra kaçmış (kafiye uysun diye söyledim) Zaten foruma 2 mesajla oldukça fazla katkısı var.Şimdi bizler/sizler bu konu hakkında tartışma yapıyoruz. Gerek var mı?
+1

şu şu özellikler de bir ortak arıyorum, deniliyor Altında yazılanlara bakın;

Öte yandan Boğaziçi mezunu olupta KPSS veya sıtaj başlatma sınavını 4-5 sefede veremeyen arkadaş biliyorum

NE ALAKA ?

yazılanlar
ilginç gerçekten..

özelliklerine uymuyorsa boşver ne yazıyorsun

herkes istediği ortakla çalışma hürriyetine sahip istersen ilkokul mezunu smmm le ortak olursun ister doktora mezunu smmm le

sayın ortak smmm, madem belli okul mezunu arıyorsunuz o okulların mezunlar derneğinden aradığınız ortaya ulasmanız daha kolay olur .smmm olanlar orada yazılıdır zaten

magnacarta ,burasi elaman arama sitesi olsaydi bu kadar ilginc yorumlar olmazdi sanirim ...

Ant Z ' Alıntı:
Vardırda Şirketlerde Cfo flndır heralde.

Merhaba,

Bu kısaltmalar da pek anlaşılmıyor. Bizim Anadolu'da da bazı isimlerde kısaltmalar kullanılıyor, rastladınız mı bilmiyorum ama ben çok rastladım. Mesela, Levent'i levoş diye çağırıyor, Nurettin'i Nuriş diye çağırıyor. Eğer ben o insanların gerçek isimlerini bilmesem, inanın o vatandaşın ismini hiçbir zaman öğrenemeyeceğim.

Şimdi burada, sizin kullandığınız kısaltmaların yanında uzun ismini gösterir parantez kullansanız, sanırım okuyucuların kafasında bir sürü soru işareti oluşmaz. Mesela cfo nedir?

Kolaygelsin

Chief Financial Officier =CFO
Chief Executive Officier =CEO

ikafali ' Alıntı:
Chief Financial Officier =CFO
Chief Executive Officier =CEO

Ceo hepimiz duyduk . Sağolsun amerikan kültür emperyalizmi bizi buna alıştırdı.
Ancak CFO hiç duymadım. 40 yıllık meslek hayatımda. Üstelik ileri derecede İngilizce bilirim. Yakında buna alışırız.
Bir nokta var tabi officer aslında yönetici değil memurdur. Niye finans yöneticisi demiyolar ki? daha mı havalı oluyor?

Kusura bakmayın bilmişlik yapmak için yazmadım ama benim eski şirket yurtdışı sermayeliydi ve sürekli yurtdışına rapor göndermemiz gerekiyordu o nedenle benim kulağım biraz daha alışkın. Lütfen beni gereksiz yere ingilizce kelimeler kullanan kişilerle karıştırmayın

CFO= Chief financial officer............mali işler genel müdürü
CEO= Chief executive officer...........Genel Müdür
CIO (Chief Information Officer)......İdari Müdür
CTO (Chief Technology Officer)....Teknik Müdür
CSO (Chief Security Officer)........GüvenliK Müdürü
CCO (Chief Compliance Officer)....Hukuk Bölümü Müdürü
CKO (Chief Knowledge Officer).....( İnsan kaynakları Müdürü gibi)

Sadece bilgi amaçlı yazdım. Bundan sonra daha fazla dikkat edeceğim. Uyarı için Teşekkür ederim

İyi Çalışmalar

Sözlerim size değildi Ant Z sadece genel bir eleştiri idi.
Bu yazdığınız kısaltmalar sadece sizin firmaniza özgü galiba. CEO dışındakiler pek genel kullanılmıyor.

sayin nguroy ,

Bu kisaltmalar uluslararasidir .

Saygilar.