fonradar

Ortaklığa Ait Zarar Ortağın Gelir Vergisinde Nasıl Beyan Edilir ?

acziyet

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Ara 2006
Mesajlar
700
Konum
İSTANBUL
Merhaba, adi ortaklıktan zararı olan bir ortak gelir beyannamesinde ticari kazançlara ait bildirimde ortaklığa ait ayrıca bir satır açıp ortaklık için gelir tablosu ve bilanço mu doldurmalı, yoksa doğrudan şahsına ait ticari karından mı bu zarar düşülmeli ? İkinci şıkkı yaptığımda bilanço karı: 10.000 ortaklık zararı:500 Ticari zarara 9.500 yazınca sistem uyarı vermekte, ticari kar'ı bilanço net kar'ından düşük olamaz hatası veriyor. Bilgisi olan ya da aynı durumda olan var mı acaba
 
Gelir vergisi beyannamesini incelerseniz ticari kazançlar için birden fazla işletmeye ait bilgilerin ve aynı şekilde ekler kısmında da birden fazla işletmeye ait bilanço ve gelir tablosunun ayrı ayrı girilebileceğini görebilirsiniz. Sonuç itibariyle bir işletmeden 1000 TL. kar, diğerinden de 100 TL zarar ettiyseniz. Ticari kazancınız 900 TL olarak çıkar.
 
Merhaba
Ekteki gibi bilgileri girip,ilerleyen ekranlarda da bilanço ve işletme hülasalarını girmeniz gerekiyor.Burada adi ortaklık kısmında hisse oranına göre kar-zararı yazıyorsunuz.
 

Ekli dosyalar

  • ortaklık gelir.jpg
    ortaklık gelir.jpg
    38.4 KB · Görüntüleme: 7
Üst