Otopark Kdv Oranı Düştü mü ?

Day-Dream

Tanınmış Üye
Üyelik
16 Ağu 2012
Mesajlar
1,858
Konum
İstanbul
Arkadaşlar merhaba

Otoparktan fiş aldım. Kdv oranı % 8. Bakıyorum her yere otopark kdv oranının % 8 e düştüğünü bulamadım.

Bilgisi olan var mıdır ?

Saygılarımla
 
Otopark değil de araç bakım onarım hizmetleri %8'e düşmüştü sanırım, oradan bağlantı kurarak kendilerince bir yorum yapmış olabilirler.
 
Evet Sayın Zindan. Beşiktaş'ta çok bilinen bir otoparkçı.

Bir biz safız, fırıncı pastayı % 1 keser, tekel bayi çakmak alırız sigara gibi keser.
 
Mali Müşavirlerde %18 ödemeye devam etsin. Pandemi de en çok çalışan meslek grubudur herhalde, sağlıkçılardan ve kargoculardan sonra. :)
 
Tahsin ağabey, öyle ise bile özelge almadan riske girmemek lazım değil mi ?

Biz bir sanal ofis firmasında 3 ay kdv oranını % 8 den kestik. İşyerlerinde düştü diye. Sonra özelge geldi 18 olacak diye. Şimdi ne yapayım kara kara düşünüyorum.

Moralim çok bozuk.

Geçmişe dönük düzeltme mi versem ? Bütün kiracılardan iade faturası mı alsam ?

Sadece fark kdv yi nasıl tahsil edip ödeyeceğim ?
 
Özelge'de nasıl 18 olmalı dendi.Bunu biraz açar mısın? İşyeri kiralama hizmeti %8 değil midir? Bilmediğimiz birşey mi var?
 
Özelge var Tahsin ağabey, ekleyeceğim buraya

Özelgeye uymayayım diyorum ama firma arkamda durmaz
 
Sayı
:​
39044742-130[özelge]-E.702055
24.09.2020​
Konu
:​
Sanal ofis kiralama hizmetinde uygulanması gereken KDV oranı




İlgi
:​
04/08/2020 tarih ve 2243113 evrak kayıt numaralı özelge talep formunuz.


İlgide kayıtlı özelge talep formunda; kiralama faaliyeti ile iştigal eden Şirketiniz tarafından verilen sanal ofis hizmetinin, 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında yer alan işyeri kiralama hizmetleri kapsamında değerlendirilerek %8 oranında katma değer vergisi (KDV)'ne tabi olup olmayacağı hususunda Başkanlığımız görüşü talep edilmektedir.



Mal teslimi ve hizmet ifalarına uygulanan KDV oranları, 3065 sayılı KDV Kanununun 28 inci maddesinin verdiği yetkiye dayanılarak, maddede yer alan sınırlar dahilinde, 700 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişmeden önce Bakanlar Kurulu, değişiklik sonrasında ise Cumhurbaşkanı tarafından belirlenmektedir.



Bu kapsamda KDV oranları, 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) eki (I) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %1, (II) sayılı listede yer alan teslim ve hizmetler için %8, bu listelerde yer almayan vergiye tabi işlemler içinse %18 olarak tespit edilmiştir.



31/7/2020 tarihli ve 31202 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ve aynı tarihte yürürlüğe giren 2812 sayılı Cumhurbaşkanı Kararının 1 inci maddesi ile 2007/13033 sayılı BKK'ya eklenen geçici 6 ncı maddenin (1/a) bendiyle işyeri kiralama hizmetinde KDV oranı 31/12/2020 tarihine kadar (bu tarih dahil) %8'e indirilmiştir.



Diğer taraftan, 2007/13033 sayılı BKK'nın (2/1) maddesinde, bu Karar kapsamındaki mal ve hizmetleri tanımlamaya Hazine ve Maliye Bakanlığının yetkili olduğu hüküm altına alınmıştır.



Bu çerçevede, işyeri kiralama hizmetleri, işyeri olarak kullanılan bina, ofis, dükkân gibi taşınmazların kira sözleşmesi ile kuru mülkiyetinin kiralamasını kapsamaktadır.



Sanal ofis hizmetleri ise, sabit bir işyerinin sürekli olarak kullanılmak üzere kiralanmasından ziyade, kişi ve kurumların (şirketler, dernekler vb.) iş ve işlemlerinde adres bildirim ihtiyacına cevap vermek üzere aynı yerin aynı dönemde (farklı zaman dilimlerinde, günlük veya saatlik olarak) birden fazla kişinin kullanımına tahsis edilmesi suretiyle sunulan; bunun yanı sıra bu kişi ve kurumlara posta hizmeti sağlamak, faks, telefon ve sekreterlik hizmeti vermek veya belirli sürelerde toplantı salonlarını tahsis etmek gibi farklı fonksiyonlar da içerebilen bir hizmet türüdür.



Bu bağlamda, Şirketiniz tarafından verilen sanal ofis hizmeti, 2007/13033 sayılı BKK'nın geçici 6 ncı maddesinin (1/a) bendi kapsamında işyeri kiralama hizmeti olarak değerlendirilemeyeceğinden, bu hizmete genel oranda (%18) KDV uygulanması gerekmektedir.



Bilgi edinilmesini rica ederim.
 
Enteresanmış.Teşekkür ederim.Bunu da yeni öğrendim.
Sen kesen tarafsın anladığım kadarıyla.Normalde düzeltme yapmak lazım ama nasıl olacak o da sıkıntı.
En azından bu aydan itibaren %18 düzenlemeye başlamalısın.
 
Tahsin ağabey, 3 ay 8 kestik şimdi 18. keseceğiz.

Devreden var ama e-arşiv faturalarının iadesini nasıl yapacağım ?

sadece kdv farkını almak için eski kestiğim faturaları iptal etmek lazım..
 

Benzer konular

Üst