Özel Güvenlik Vardiya Sistemi

Sizin için asıl sorun teşkil eden / edebileceğini düşündüğünüz konu ne sn.lider07?
Yapmış olduğunuz çalışma düzenine göre kurum müfettişlerinin bazı haftalarda eksik çalıştırma yaptırdığınız, bazı haftalarda da bu eksik çalıştırmayı tamamlamak için fazladan çalıştırıp çalışanın fazla çalışma ücreti talep yoluna açık kapı bırakmanızdan rahatsızlığı ve bu konu ile ilgili gerekli onay işlemlerini yapmaktan kaçınmaları öyle değil mi?

Çalışan açısından yapmaya çalıştığınız uygulama gerçekten takdire değer olmakla birlikte ,sonuçta bir başka firmadan bu hizmeti almaktasınız. Çalışanın / çalışanların o firma ile yaşayacağı ilk sorunda sözleşme feshi gerçekleştiğinde ilk talep edecekleri şey kıdem tazminatı ve fazla çalışma ücretleri olacaktır, buna şüphe yok.
O zaman o iyi niyetinizin pek te göz önünde tutulabileceğini sanmıyorum, çünkü fazla çalışma tesbiti haftalık 45 saate göre yapılıyor, aylık çalışma süresine göre değil. Denkleştirme yaptım ama fikriniz de hatalı, ben yaptım olduyla denkleştirme yapamazsınız, bunu önceden çalışana bildirmeniz gerekir. Var mı bu yönde bir bildiriminiz?
Her şey yolundayken sorun yok, en azından çalışan tarafından bir sorun çıkmayacaktır, ama öküz ölünce ortaklığın bozulacağını göz ardı etmemek te gerek.
 
Son düzenleme:
Merhaba benim bir sorum olacak özel güvenlikte vardiya Amiri kendi başına ekibine sormadan nöbet çizelgesi değiştire Bilirmi
 
Merhaba benim bir sorum olacak özel güvenlikte vardiya Amiri kendi başına ekibine sormadan nöbet çizelgesi değiştire Bilirmi

Merhaba,
Bu sorunun net bir yanıtı ancak kendi somut olayı içerisinde olabilir. Yani, amirin bu hakkı keyfi ve/veya kötüye kullanmaması gerekir. Zaruretten kaynaklanması gerekir.
(Ayrıca bir dip not: Vardiya amiri, vardiyadaki personelin amiridir, o personeli mevcut düzende sevk ve idare eder. Genel sevk ve idare yetkisi 5188 S.K.ve Yönetmeliği esasınca Faaliyet izin belgesindeki YÖNETİCİ'ye aittir. )

Hatta ve hatta listede değişiklik yapma hakkı genel kural olarak o listede imza/onayı bulunan kişiye aittir. Bu gibi durumlar genelde şöyle karşılaşılır: 1 kişi rapor almıştır, 2. kişi vardiya değişmeden1 hafta daha 7.00-15.00'e devam edecektir gibi...Bu gayet de yasaldır, işvereninin yönetim hakkı kapsamında da değerlendirilebilir. Personelin onayını almaya gerek yoktur. Zira işçi; iş görme edimi için oradadır zaten...
Ama hissiyatlı bir uygulamaysa ve çalışma koşullarında sürekli olumsuzluk, zorluk yaratıyorsa amirin bu hakkı keyfi kullanmaması gerekir. Şikayete tabiidir.
 
Acil yardıma ihtiyacım var arkadaşlar

Biz 11 kişiyiz.3 vardiya sisteminde 07/15 15/23 ve 23/07 şeklinde çalışıyoruz.bana acilen çalışma çizelgesi lazım.bana bu konuda yardımcı olabilirmiş iniz çık acil
 
Üst