fonradar

Part Time Çalışmadan Full Time a Geçiş

Üyelik
17 Ağu 2019
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Part time çalışırken full time çalışmaya geçince yıllık izin yanıyor mu? Yıllık iznimin dolmasına bir ay kala full'e geçtim aynı iş yerinde. İzin hak edişimin yandığı söyleniyor, bilen varsa yardımcı olabilir mi?
 
Merhaba
Kimin söylediğini bilmiyorum ama bence söylenenler yanlıştır.

Yıllık Ücretli İzin Yönetmeliğinin 13.maddesinde;

“Kısmi süreli ya da çağrı üzerine iş sözleşmesi ile çalışanlar yıllık ücretli izin hakkından tam süreli çalışanlar gibi yararlanır ve farklı işleme tabi tutulamaz.....izine hak kazanan kısmi süreli ya da çağrı üzerine çalışan işçilerle tam süreli çalışan işçiler arasında yıllık izin süreleri ve izin ücretleri konularında bir ayrım yapılamaz" denmektedir.

Yıllık iznin kullanılmasında işe giriş tarihinden itibaren en az 1 yılık süre aranır.360 güne tekabül eden karşılıkta prim ödenmelidir şeklinde bir düzenleme yoktur.

Kendi görüşüm,işe başlama tarihinden itibaren 1 yılınız dolmuşsa,ister kısmi süreli ister tam zamanlı çalışın,yıllık izin hakkınız vardır.
 
Yıllık izin yıl dolunca 14 gün olarak hak edilir, part time (kısmi süreli) yada tam zamanlı çalışmada fark olmaz. Sizde yılı doldurunca 14 gün hak edeceksiniz.
 
Sn merkür2
Anlaşılacağını düşündüğüm için detaylara girmedim. Ekleme için teşekkürler.
 

Benzer konular

Üst