Bi firmanın 7-8 tane personeli var. Bu personeller İş Gereği dolayısıyla şehir dışına(1 hafta-2 hafta gibi) çıkıyorlar. Firma, personeline yapmış oldukları harcamaları yazmak için Seyahat gider bildirim formu veriyor. Personel de yapmış oldukları harcamaları sırayla (Açıklama-fiş tarihi-belge no- tutar) şeklinde yazıp firmaya gönderiyor. Firmada buna istinaden banka aracılığıyla personeline harcama kadar havale çıkıyor.. Bu form bana geliyor ben tek tek formla- belgeleri karşılaştırıp matrah-kdv ayrımı yaparak bunları işliyorum . Benim sormak istediğim soru bazen örnek olarak ulaşım (dolmuş-minibüs) masrafı yapmış (dolmuş-minibüs-otobüs) bu belgeleri eklemiyorlar veya kaybetmiş olabiliyorlar yada hiç belgeyi almamıs ta olabilirler. (Bizde dolmusa bindiğimizde belge almıyoruz sonuçta dimi)ama formda Ulaşım deyip tutarı örn 50-60-70 ytl yazıyorlar. ben bu sekilde belgesi olmayan ama formda şirket tarafından onaylatırıp hatta ödemesi de yapıldıysa bu sekilde belgesiz olanları direkt gider olarak atabilirmiyim. ?
Bununla ilgili danıstay kararı varmı?
şayet gidere atamazsınız derseniz peki bunlar banka ile ödeniyor.. Personelin hesabı açık vermezmi? Yani personel şirkete borçlanmış olmazmı?
Bununla ilgili danıstay kararı varmı?
şayet gidere atamazsınız derseniz peki bunlar banka ile ödeniyor.. Personelin hesabı açık vermezmi? Yani personel şirkete borçlanmış olmazmı?