Pos Cihazı Kullananların Yeni Nesil Yazar Kasaya Geçişi Hakkında

weronx

Katkı Sunan Üye
Üyelik
25 Ara 2012
Mesajlar
221
Konum
izmir
Tebliğ der ki '' Yeni nesil ödeme kaydedici cihazların kullanılmasına ilişkin kademeli bir geçiş öngörülmektedir.

Buna göre:

a) 3100 sayılı Katma Değer Vergisi Mükelleflerinin Ödeme Kaydedici Cihazları Kullanmaları Mecburiyeti Hakkında Kanun ve ilgili mevzuatına göre ödeme kaydedici cihaz kullanmak zorunda olan mükelleflerden, fEFT-POS cihazı kullananlar 1/7/2013 tarihinden itibaren yeni nesil ödeme kaydedici cihazlardan EFT-POS özellikli cihazları kullanmak zorundadırlar.aaliyetlerinde seyyar Kapsama dâhil olan mükelleflerin, mezkûr tarihten sonra kullandıkları tüm seyyar EFT-POS cihazlarının yeni nesil ödeme kaydedici cihaz özelliği bulunmalıdır. Mükellefler bu tarihten önce de söz konusu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları alarak kullanabilirler.

Tüm Pos cihazı kullananlar yeni nesile temmuz ayında geçicek mi demek saygılar
 
Merhaba,
Eğer hali hazırda ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluluğu varsa kademeli olarak yeni nesil cihazlara geçilmek zorunda.

İlk etapta, ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluğu olup aynı zamanda seyyar pos kullananlar, yeni nesil cihazların bir çeşidi olan EFT-POS özelliği olan ödeme kaydedici cihazlara 01.07.2013 tarihine kadar geçmek zorunda. Bu cihazlar tahsilat anında satış fişini de oluşturuyor.

Eğer ödeme kaydedici cihaz kullanma zorunluğu varsa ve sadece sabit pos cihazı kullanıyorsanız yada hiç pos cihazı kullanmıyorsanız, duruma göre 2014 yada 2015'de sabit yeni nesil sabit ödeme kaydedici cihaza geçilmesi gerekiyor.

iyi çalışmalar.
 
hafta içi 189 e arayıp seyyar pos ile ilgili;

1)-Var olan Yazar kasalar kullanımına devam edilecek hafıza biterse hemen, bitmez ise 2015 yıl sonuna kadar kullanılacak dediler.

2)-işyerinde kullanılan sabit pos makinası kullanımına devam edilecek bununla ilgili bir sorun yok.

3)-Seyyar pos kullanılıyorsa bunlar için 15 tane olduğunu düşünelim.. 15 ayrı izin yazısı alınıp, yeni nesil seyyar-pos cihazı alınacak; yani 15 yazar kasa olacak bunun için süre 01.07.2013 den itibaren 90 gün

4)-Toptancıların kullandığı seyyar pos cihazları, yine seyyar yeni nesil pos eft cihazı alınacak, ancak önceden faturası kesilmiş bir tahsilat için kullanılıyorsa; önceden kesilmiş faturanın tarih seri ve sıra nosu girilecek, sonra kredi kartı geçirilecek ve yeni bir fiş kesilmemiş olacak dediler (cevapsız kalan avans alınıyorsa ve fatura önceden kesilmemiş ise o an mı kesilecek bunu netleştiremedim.)
 
Yeni nesil yazar kasa kullanımı, işyerindeki yazar kasa sayısını arttıracak. Bu muhasebeye yeni bir yük getirmeyecek mi? Her yazar kasa için ayrı z raporları gelecek. Normalde tek yazar kasa ile 30 gün kaydı atılırken 5 yazar kasa için 150 kayıt düşülecek. İkinci bir konu; şuan mobil pos cihazı kullanan toptancılar, pos tahsilatı yapmadığı sürece yeni nesil yazar kasa almalı mıdır? 5 ay sonra başvursa sorun olabilir mi? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim...
 
İkinci bir konu; şuan mobil pos cihazı kullanan toptancılar, pos tahsilatı yapmadığı sürece yeni nesil yazar kasa almalı mıdır? 5 ay sonra başvursa sorun olabilir mi? Görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim...

aynı sorun bendede var toptancıların durumu nedir acaba?
 
gecen salı odamızda olan seminerde toptancıların yazarkasa kullanma zorunluluğu olmadığı için almayacaklar dendi.akaryakıtcılarda durum nedir.orada bi açıklık hala yoktur.
 
Selamlar
Akaryakıtçılar derken,a.yakıt istasyonlarından mı bahsediyorsunuz?Eğer öyleyse bu işyerlerinde Temmuz 2013 zorunluluğu olmadığından,bu işyerleri için özel bir düzenleme ileride yapılabilir.Ayrıca nasıl bir "açıklık" aradığınızı merak ediyorum.
 
son yayınlanan tebliğ de şartlara uyan akaryakıtcılar kullanma mecburiyeti denmiş ama şartların ne olduğunu tebliğ de belirtmemiş.açıklıktan kasdım buydu.
 
Hem perakende hemde toptan satış yapan marketler var, toptan satışı alıcının işyerinde yapıyor ve anında seyyar pos cihazından 3.000,00 TL/5.000,00 TL kredi kartı çekimi yapıyordu.
Bu durumdakiler için nasıl bir uygulama yapılacak, bilgisi olan var mı?
3.000,00 TL' yi çektiği zaman, bu kadar yazar kasa fişi çıkacak demektir ki_? Yazarkasa fişi kesme sınırını aşıyor bu tutar, ve bundan dolayı sıkıntı yaşamak ile karşı karşıya kalırlar.
Bu konu aşılacak, parça parça çekmekte, olayın akışına ters ve ayrıca karşı taraf bu malların karşısında fatura isteyecektir, fiş işini görmez.
Bu konuda kesin ve net bir bilgi sahibi olan var mı? Bu cihazlardan alıp, kullanan var mı? Nasıl yapılıyor gördünüz mü arkadaşlar?
 
Sayın Zindan Ben de sizin gibi merak içerisindeydim dün 444 0 189 u aradım orada 3449 nolu soru buna göre hem toptan hemde perakende satış yapılması durumunda perakende satış yapılan işyerinde seyyar pos kullanılmaz ise yeni nesil yazar kasa alma zorunluluğu yok.01.01.2015 te geçecekler saygılar...
 
Bende görüştüm, sizin cevabınız üzerine, aynı şeyleri söylediler.Teşekkürler.
Şimdi aldığımız izin yazısını iptal ettirmek için uğraşacağız.
Bu arada sorunun numarası 34049' muş.
 
restaurant işleten mükellefin elinde başkasından devralınan yeni nesil pos var.kenarda duruyor.vergi dairesinden izin yazısı alınmamış .bu durumda ne yapılmalı ?
 
"Başkasından devralınan" işlemini nasıl yapmış, fatura alarak mı? fatura almadan mı? Her halükarda da bunun kullanılmaması gerekiyor. Faturası kesilmiş ise, cezalık duruma düştünüz demektir. Faturası alınmamış ise, önce daireden izin yazısını alın, sonra faturasını kestirin, teknik servis işini halledin, levhasını alın, kullanın.
 
"Başkasından devralınan" işlemini nasıl yapmış, fatura alarak mı? fatura almadan mı? Her halükarda da bunun kullanılmaması gerekiyor. Faturası kesilmiş ise, cezalık duruma düştünüz demektir. Faturası alınmamış ise, önce daireden izin yazısını alın, sonra faturasını kestirin, teknik servis işini halledin, levhasını alın, kullanın.

faturası alınmamış,hiç bir işlem de yapılmamış.
 

Benzer konular

Üst