Merhaba arkadaşlar. Rent a car ve araç alım satım işini yapan mükellef binek araçlarının akaryakıt fişlerini getiriyor. Bunları gider olarak kayıt edebiliyor muyuz. ediyorsak yine %70 ini mi alıyoruz.
Dediğiniz gibi , A kişisi (kiralayan) yakıt fişlerini zaten kendi bünyesinde tutmaktadır. Ve gidere kendi katlanmaktadır. Bu durumda rent a car kendi harcamalarını kullanabilecektir. (Bu harcama ne kadar tutarda olabilir.? Buna bakmak gerek...)Herkese Merhaba,
Gider kısıtlamaları; faaliyetleri kısmen veya tamamen binek otomobillerinin kiralanması veya çeşitli şekillerde işletilmesi olanların bu amaçla kullandıkları hariç olmak üzere, binek otomobillere ilişkin giderlerin en fazla %70’i indirilebilir şeklinde düzenlenmiş.
Firmanız rent a car -oto kiralama faaliyeti ile iştigal etmekteyse Giderlerin tamamını gider olarak yazabilmektedir. Yalnız burda benim de bir sorum olacak. Firma aracı A Kişisine kiraliyor. benzinide A kişisi kullanıyor . A kişisinin almış olduğu benzini gider yazabiliyormuyuz? Bunu bende merak ediyorum.
Teşekkürler