Ruhsat almak gerekli mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ruhsat almak gerekli mi

belgeyi almayacaksam ne diye can çekiştim senelerce.. belgeyi alacağım hiçbir işe yaramasa bile şirkette duvara asacağım :D smmm olmak için çok çalıştım hastalandım yüzümde yaralar çıktı. belge olmadan ispat edemeyeceğime göre alacağım ve duvara asacağım havam olsun az ;D ;D ;D ;D

ececan ' Alıntı:
belgeyi almayacaksam ne diye can çekiştim senelerce.. belgeyi alacağım hiçbir işe yaramasa bile şirkette duvara asacağım :D smmm olmak için çok çalıştım hastalandım yüzümde yaralar çıktı. belge olmadan ispat edemeyeceğime göre alacağım ve duvara asacağım havam olsun az ;D ;D ;D ;D

katılıyorum ;)

belgeyi almasak ymm için gereken süre işlemez.. o da ayrı konu.. :-\

ruhsatı alır almaz odaya kayıtlı mı oluyoruz..yani her ay aidat mı vercez??

Hadi bu parayı veririm sorun yok ama aynı yerde eleman olarak çalışmaya devam ederken odaya o kadar aidat parası vermek saçma geliyor 580 her sene di mi

Belgeyi alın, çalışanlar listesine kaydolmayın. 580 olmaması lazım yaw. Sadece maktu aidatı ödeyeceksiniz 230 TL olması lazım.

Odaların Gelirleri

MADDE 16- Odaların gelirleri aşağıda gösterilmiştir.

a) Odaya giriş ücreti,

b) Yıllık üye aidatları,

c) Yardım ve bağışlar,

d) (5786 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle değişen bent)(26.7.2008 tarihinden geçerli olmak üzere) Mesleki eğitime yönelik kurs ve staj ücretleri ile diğer çeşitli gelirler. (*)

(5786 sayılı Kanunun 8'inci maddesiyle eklenen fıkra)(26.7.2008 tarihinden geçerli olmak üzere) Meslek mensuplarından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile mesleği fiilen icra etmeyenler, odaya giriş ücreti ve yıllık üye aidatlarını yüzde elli indirimli olarak öderler.

toplam ne ödiyces son tahlilde ruhsatı almak için ismmmo + turmob?
ben ilk 20 liramı vesikalık cektirmek için verdim.. ::)

ben antalya odasına sordum önce türmob tan sonuç belgesi gelmesi gerekiyor dedi. türmobun ödemesini odaya yapabilirsiniz dedi

firat072 ' Alıntı:
ben antalya odasına sordum önce türmob tan sonuç belgesi gelmesi gerekiyor dedi. türmobun ödemesini odaya yapabilirsiniz dedi

ismmmo'da sonuç belgesini beklemeye gerek yok odamızdan temin edebilirsiniz demiş..

aydinay ' Alıntı:
Ya arkadaşlar spor olsun diyemi girdiniz siz bu sınava?

Öyle değil tabi de şimdi bu sene iş değiştirmeyi istemiyorum öyle olursa 500 600 lira gibi bi parayı odaya bedavadan aidat olarak vereceğime tatile giderim diye düşünüyorum şimdi nick vercem yanlış olcak sedat kızcak bi arkadaş 230 demiş şayet o kadarsa senede alırım belki

ayyuk ' Alıntı:
aydinay ' Alıntı:
Ya arkadaşlar spor olsun diyemi girdiniz siz bu sınava?

Öyle değil tabi de şimdi bu sene iş değiştirmeyi istemiyorum öyle olursa 500 600 lira gibi bi parayı odaya bedavadan aidat olarak vereceğime tatile giderim diye düşünüyorum şimdi nick vercem yanlış olcak sedat kızcak bi arkadaş 230 demiş şayet o kadarsa senede alırım belki
Dediğiniz 500 600 tl lik tutar bir kereye mahsus odaya kayıttan dolayı, maktu aidat 230 tl yıllık ki bu tutar 2011 için geçerli.

Çok paraymış be ayyuk. Sen o parayla hem tatile gidersin hem de 3 tane yeni 22 ayar piercing taktırırsın :) Şaka bi yana bu ruhsat alıp almama mevzusu bence çok önemli bir konu. Meslek yasamızda aktif olarak mesleği icra etmeyenlerden odaya giriş ücreti ile yıllık aidatın %50 si tahsil edilir hükmüne yer verilmiş. Ama uygulamada benim gözlemlediğim kadarıyla pek uygulanan bir durum değil! Şimdi asıl önemli olan, dikkat çekilecek husus. Her SMMM yeterlilik sınavını kazanan birer SMMM sayılmaz. SMMM olmanın son şartı (5-a/d) ruhsat almış olmak. Öncelikle törene katılmak :) ve ruhsat almak için hatırı sayılır bi para ödemek gerekiyor. Diyelim ödedik, ruhsatı da aldık. Hemen ertesi gün kimse büro açacak veya çalıştığı şirkette muhasebe müdürünün yerine geçip tek imza yetkilisi olcak değil. Ruhsatı aldın, duvara astın, hedef zaten büro açmak değildi, çalıştığın şirkette bir miktar zam aldın veya almadın işine devam ediyorsun ama artık sen bir SMMM sin. Hizmet akdiyle çalışamazsın (Madde 44- Serbest muhasebeciler, serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gerçek ve tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışamazlar.) Disiplin yönetmeliği 7/b hükmüne göre mesleki faaliyetten geçici olarak alıkonulmayı gerektirir bu durum. (Çalışanlar listesinde kayıtlı bulunan meslek mensuplarınca sahip olunan unvanla Kanunun 2. maddesinde yer alan işlerin yürütülmesi amacıyla gerçek veya tüzel kişilere bağlı ve onların işyerlerine bağımlı olarak açık veya gizli hizmet sözleşmesi ile çalışılması) Oda, SGK hizmet dökümüne istinaden tek imza yetkili olduğuna dair tescilli gazeteyi ibraz etmeni istiyince ne yapacağız. Piyasada bu şekilde çalışan binlerce atıl SMMM var. Hizmet akdiyle çalışma ile bağımlı olarak çalışmayı birbirine karıştırmamak gerekir. Battıbalıkyangider abimiz söz verdi oda başkanı olunca bana disiplin kurulunda görev vericek.:) O gün gelince ayyuk öncelikle sen ayık ol alırım belgeni vermem haa :)

doğru diyosun sedatcığım, o yüzden beklemeye aldım ruhsat işini, önce çalıştığım şirketin yetkilileri ile görüşücem, daha sonra yol haritamı çizip çalışmalara başlıycam, artık ruhsat almak son iş, ruhsatı alıp şirket olsun büro olsun faaliyete başlıycam, hem ruhsat aldıktan sonra aidat dönemi başlıyo ;)

tamam sedat artık herşeyi can kulağı ile dinleyen biri olcam :D

haftaya cuma alıyorum
şirketten istedim parayı :P
taksit taksit kesicekler
oda 6 taksit şirket 12 taksit yapıyo :P