Ruhsat almak gerekli mi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ayyuk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Ruhsat almak gerekli mi

tembell ' Alıntı:
haftaya cuma alıyorum
şirketten istedim parayı :P
taksit taksit kesicekler
oda 6 taksit şirket 12 taksit yapıyo :P

o süpermiş tembell hayırlı olsun :) bu arada sonuç belgesi gelmeden başvurabilir miyiz alıcam bende sanırım garanti bankası sağolsun kredi çekcem

odadan temin edebiliyokmuşuz
ben haftaya cuma gidicem :D
dün finanscıya söledim
rakam söle kuzum hemen ödeyelim benim prensesim mali müşavir olmuş dedi :P
patrona söledim hallederiz dedi
ek iş kovalıcam o yüzden alcam ruhsatı bakcam bi çaresine
bilirkişilik için ugrascam bi tanıdık hakim tanıdıgım var diyodu bakalım

firat072 ' Alıntı:
bende işten çıkayım işsizlik maaşı alayım diyorum

Güzel fikir; ama çıkmadan (çıkarılmadan!) önce kredi çek. Belgeni al. Taksitlerini işsizlik maaşı ile ödersin. İşsiz iken bankalar kredi vermez. Çıkış sebebine dikkat et...

sedateroglu ' Alıntı:
firat072 ' Alıntı:

Güzel fikir; ama çıkmadan (çıkarılmadan!) önce kredi çek. Belgeni al. Taksitlerini işsizlik maaşı ile ödersin. İşsiz iken bankalar kredi vermez. Çıkış sebebine dikkat et...

birisi muvazaalı işten çıkış tarif eder.
hop ne diyorsunuz:)

aman diyim:)

Ne var canım tanıdık varsa
usul dışı bi iş yapmıcam ki.
alla alla
belgemin hak verdiği işi yapıcam.
kim duyarsa duysun.
bankadan emekli olmuş
zamanında ekmek gibi dağıtıldığında ruhsatı almış adamlar bilirkişilik yapıyor.
ne tecrübeleri var muhasebede ?
bankacı adam yahu
ben 13 yılımı vermişim
kim hak ediyor o mu ben mi ?
cok ayıp balık cok ..

neyse çok ayıp ettim pardon:)

battibalikyangider ' Alıntı:
tembell ' Alıntı:
alla alla
kim duyarsa duysun.
bankadan emekli olmuş
bankacı adam yahu
ben 13 yılımı vermişim
cok ayıp balık cok ..

mahkemede hakim tanıdık olması sizin ne işinize yarayacaktı ben o kısmı anlamadım
bir ayıp yaptığım konusunda da hem fikir değilim.
şu işe yarıyor. hakimler genelde tanıdık bilirkişileri tercih ediyor tabi ki (ünvanları ve yapacakları iş tutuyorsa) ayıp konusu şu gayrı resmi bi işlem yapacakmışım gibi yazmışsınız. yakıştıramadım.

sedateroglu ' Alıntı:
firat072 ' Alıntı:

birisi muvazaalı işten çıkış tarif eder.
hop ne diyorsunuz:)

aman diyim:)

SMMM olmak bu demek. Şimdi anladım. Olur olmaz insanda sosyal sorumluluk duygusu gelişiyor. :) İşsizlik fonunda milyonlarca TL atıl para var. Devletten daha mı zenginiz. Parayı İŞKUR dan alıp TÜRMOBA vericek. Devletin bi cebinden öbür cebine girecek para :) İŞKUR işsizlik maaşı boyunca GSS yi de ödüyor. Sağlıktan yararlanma da problem değil. Eeee o zaman :):)

Tembell, o işe hiç girme derim. Çok komik rakamlar dönüyor orada. Çıktı aldığın kartuşunun parasını bile çıkaramazsın. Önce o hakime bi sor bakalım. Ortalama dava başına ne kazanılıyormuş. Maximum 50 TL :P

tembell ' Alıntı:
tembell ' Alıntı:
alla alla
kim duyarsa duysun.
bankadan emekli olmuş
bankacı adam yahu
ben 13 yılımı vermişim
cok ayıp balık cok ..

mahkemede hakim tanıdık olması sizin ne işinize yarayacaktı ben o kısmı anlamadım
bir ayıp yaptığım konusunda da hem fikir değilim.
şu işe yarıyor. hakimler genelde tanıdık bilirkişileri tercih ediyor tabi ki (ünvanları ve yapacakları iş tutuyorsa) ayıp konusu şu gayrı resmi bi işlem yapacakmışım gibi yazmışsınız. yakıştıramadım.

orada ben yanlış anlamışım sizin mesajınızı kusura bakmayın.

sedateroglu ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
firat072 ' Alıntı:

Devletin bi cebinden öbür cebine girecek para :) İŞKUR işsizlik maaşı boyunca GSS yi de ödüyor. Sağlıktan yararlanma da problem değil. Eeee o zaman :):)

Tembell, o işe hiç girme derim. Çok komik rakamlar dönüyor orada. Çıktı aldığın kartuşunun parasını bile çıkaramazsın. Önce o hakime bi sor bakalım. Ortalama dava başına ne kazanılıyormuş. Maximum 50 TL :P

Tamam doğru diosun ben süper bir salağım yanlış yorumlamışım mesajları herkesten özür dilerim.

saygılar

sedatcım eski şirkette bilirkişilerden öğk gelmişti
en kücük dosyada 300-500 para alıyorlar
bide kayyumlarım vardı evlere şenlik aylık 1,500 tl :)

ayrıca işsizlik alıyosunda ne oluyo

benim primim yatmış 3,500 tl den devlet bana bagladı 600 lira
2010 da işsizlik aldım ben.
işkurda kavga ediyodum az daha alırken prim üzreinden baglarken asgari ücret oh ne ala memleket ya.

Söylemesi ayıp ben de aldım :) Eski işyerime maaş tespit davası açmak üzereyim. Davayı kazanınca bir de İŞKUR' u dava edicem siz bana 10 ay 300 ödediniz halbuki 700 ödemeniz lazımdı. 400*10=4000 TL mi faiziyle beraber istiyorum diye :) Bir de ben araştırayım bakalım gerçekten dediğiniz paralar kazanılıyor mu :)?

Bilirkişi olmak konusunda biraz araştırma yaptım konuyla ilgili olarak. Rastladığım bütün durumları paylaşmak istiyorum. Yazılar ismmmo kaynaklı değişiklik varsa bilemiyorum. Genel bilgi maksatlı paylaşıyorum.

(Üye) Soru : İyi günler, Serbest Meslek Kazancı elde eden bir avukat, ayrıca mahkemelerde bilirkişilik yapmakta ve bu kazancından dolayı mahkeme %20 stopaj kesintisi yaparak ödemeler göndermektedir (Mahkemeye Serbest Meslek Makbuzu kesilmiyor). Gelir Vergisi Beyannamesinde sözkonusu kazançlar ve kesinti tutarları gösterilmelimi? gösterilecekse hangi kazançlara alınması uygun olur? Teşekkürler

Cevap :Bilirkişi ücretleri GVK'na göre ücret kavramı içinde yer almaktadır. Mahkemelerde bilirkişi ücretleri, mahkemelerin veznelerinden yapılmaktadır. Bilirkişi ücretlerinin toplanıp beyan edilmesinde kural, ayrı ayrı mahkeme veznelerinden tahsilat yapılması halinde her mahkeme ayrı bir işveren gibi değerlendirildiğinden GVK 86/1-b'ye göre vergilendirilmesi gerekir. Ayrıca yapılan gelir vergisi stopajı bilirkişilik ücreti için GVK 103.maddesindeki dilimlere göre yapılacaktır. (Bİlirkişilik ücreti için Serbest meslek stopaj oranı olan %20 uygulanmayacaktır). Danışma Birimi

(Üye) Soru : Üstadım; 2011 Adli Bilirkişi Listesinde ismim yayınlandı..Sormak istediğim, Kartvizitlerimde Meslek Ünvanımın altında "Adli Bilirkişi" diye de yazdırabilirmiyim..Teşekkürler...İyi çalışmalar...

Cevap : Sayın Bastıracağınız kartvizite mesleki unvanınızdan başka unvan veya ibare koyamazsınız. Danışma Birimi

İlgisi Olabilir Odaya sormak gerekiyor

(Üye) Soru : Bağımlı olarak çalışanlar çalışanlar listesine kayıt olur mu?

Cevap : Sayın, Çalışanlar kütüğüne bağımlı olarak çalışanlar değil, vergi mükellefi olarak mesleği ifa edenler kayıt olur. Danışma Birimi
SMMM ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ
MESLEK MENSUPLARININ YAPABİLECEĞİ İŞLER VE UNVANLARIN KULLANILMASI
Madde 29- Kanun?un 2. maddesindeki mesleğin konusuna giren işleri, serbest meslek faaliyeti olarak yalnız mesleki faaliyette bulunan meslek mensupları yapabilirler.
3568 sayılı kanunun 2. Maddesi
MESLEĞİN KONUSU
Madde 2- A) Muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleğinin konusu:
Gerçek ve tüzel kişilere ait teşebbüs ve işletmelerin;
a) Genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ve ilgili mevzuat hükümleri gereğince, defterlerini tutmak, bilanço, kar-zarar tablosu ve beyannameleri ile diğer belgelerini düzenlemek ve benzeri işleri yapmak.
b) Muhasebe sistemlerini kurmak, geliştirmek, işletmecilik, muhasebe, finans, mali mevzuat ve bunların uygulamaları ile ilgili işlerini düzenlemek veya bu konularda müşavirlik yapmak.
c) Yukarıdaki bentte yazılı konularda, belgelerine dayanılarak, inceleme, tahlil, denetim yapmak, mali tablo ve beyannamelerle ilgili konularda yazılı görüş vermek, rapor ve benzerlerini düzenlemek, tahkim, bilirkişilik ve benzeri işleri yapmak.
Yukarıda sayılan işleri; bir işyerine bağlı olmaksızın yapanlara serbest muhasebeci mali müşavir denir.
B) Yeminli mali müşavirlik mesleğinin konusu:
(A) fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yazılı işleri yapmanın yanında Kanun?un 12. maddesine göre çıkartılacak yönetmelik çerçevesinde tasdik işlerini yapmaktır.
Yeminli mali müşavirler muhasebe ile ilgili defter tutamazlar, muhasebe bürosu açamazlar ve muhasebe bürolarına ortak olamazlar.

Konu : Bilirkişi Müracaat Usulü Hk.
İlgi : Adalet Komisyonu Başkanlığı'nın 12.09.2007 tarihli ilanı
Değerli Üyemiz,
Komisyon Başkanlığı'nın ilgili yazılarından da anlaşılacağı üzere bilirkişilerin, 22 - 31 EKİM 2007 tarihlerinde komisyona ekteki esaslar doğrultusunda bizzat başvurmaları gerekmektedir.
Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Saygılarımızla,
İSMMMO YÖNETİM KURULU

Başvuru Makam ve Adresi:
İstanbul Adli Yargı ilk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı
Sultanahmet Adliyesi Eminönü/İSTANBUL
Başvuru Dilekçesine Eklenecek Belgeler:
a-Nüfus Cüzdan örneği.
b-İstanbul il sınırları içinde oturduğu veya bu il de mesleki faaliyetlerini yürüttüğüne dair belge (Oda Faaliyet Belgesi).
c-Adli Sicil kaydı.
d-Uzmanlık alanına ilişkin diploma, ruhsat, sertifika gibi belgelerin onaylı örneği. (Noter onaylı meslek ruhsatı fotokopisi ve Bilirkişi Eğitim Sertifikası fotokopisi)
e-Bilirkişilik yapacağı alanda en az üç yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu gösteren belge (Oda Sicil Kaydı)
f-1 adet vesikalık fotoğraf. (Başvuru formuna yapıştırılacak)
g- Önceki yıllarda Bilirkişi Listesine kayıtlı olanların b ve c bentlerindeki belgelerle yeniden müracaat etmeleri gerekmektedir.

Adalet Bakanlığı'nın web sayfasında bulunan bilirkişi başvuru dilekçesi PDF formatında olup, bu dilekçenin içine girmek veya yazı yamak mümkün değildir.
İstanbul Bilirkişiler Derneği başvuru dilekçesini aslına uygun olarak excel ortamında düzenlemiş ve web sitesine (www.bilirkisiler.org.tr) koymuştur. Bu dilekçe üzerinde her türlü işlemi yapmak mümkündür.
Ek: Bilirkişi Müracaat Formu (.pdf)
Bilirkişi Müracaat Formu (.xls)

T.C.
İSTANBUL
ADLİ YARGI
İLK DERECE MAHKEMESİ
ADALET KOMİSYONU BAŞKANLIĞI
....
A. Başvuru kabul şartları :

1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
2. Başvuru tarihinde 25 yaşından küçük olmamak,
3. Bilirkişilik yapacağı alanda en az 3 (üç) yıllık mesleki deneyime sahip olmak,
4. Affa uğramış ya da ertelenmiş olsalar bile .....(devam ediyor çeşitli suçları saymış)
5. ...
6. İstanbul il sınırları içerisinde oturmak veya mesleki faaliyet icra etmek,
7. Başka bir komisyonun listesinde kayıtlı olmamak,
8. Halen faliyetine devam ediyor olmak,

B. Başvuru dilekçesine eklenecek belgeler
1. N.cüzdanı örneği
2. İstanbul il sınırları içerisinde oturduğunu yada bu ilde mesleki faaliyetlerini yürüttüğüne dair belge.
3. Adli sicil kaydı
4. Uzmanlık alanına ilişkin diploma, ruhsatname, sertifika gibi belgelerin noter onaylı örneği,
5. Bilirkişilik yapacağı alanda en az 3 yıllık mesleki deneyime sahip olduğunu gösteren belge
6. 2adet vesikalık fotoğraf

ahhh ulen ahhhh ruhsatlar alınmış bilirkişi olsakmı olmasakdamı saklasak yaktın beni imansız maliyetçi yaktınnn :'( :'( :'(

İşin şakasıda bilirkişilikte güzel para var bende bu işten ciddi para alanları duydum ancak çok sağlam çevre lazım yoksa 3 yıl falan gerçekten hikaye memlekette ne adamlar bilip bilmeden bilirkişilik yapıyor oyyy anem oyyyyyy. Hle bir YMM biliyorum adam her ay bilmemkaçtane dosya alıyor paslıyor bunları gariban elemanlara bunlaran az biraz çorba parası bırakıyor aslan payı gene YMM ye adamlar orayı bile parsellemiş beaaa