Sağlık Raporlarının Fotokopisinin Bölgeye Gönderilmesi

Üyelik
20 Ağu 2005
Mesajlar
83
2009 yılına ait çalışanlarımızın sağlık raporlarının fotokopilerinin Bölge çalışma müdürlüğüne gönderilmesi işlemi devam etmektemidir.
Bilgisi olan arkadaşlarımın cevaplarını bekliyorum
 
Ynt: Sağlık raporlarının fotokopisinin bölgeye gönderilmesi

Merhaba ;

İlk defa duydum.

Merak ettim de doğrusu. Sağlık raporunun fotokopisini BÇM ne yapacak acaba ?
 
Ynt: Sağlık Raporlarının Fotokopisinin Bölgeye Gönderilmesi

Bildiğim kadarıyla Eksik Gün Bildirim Formu ile SGK dan başka bir yere verilmiyor
 
Ynt: Sağlık Raporlarının Fotokopisinin Bölgeye Gönderilmesi

Üstadlarım.
Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği değişikliğe uğramadan önce bu uygulama vardı ve biz firma olarak BÇM. ne gönderdik.
Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliğinin değişikliğe uğraması ile 5. Maddesinin bu günkü haliyle bu raporların kimler tarafından verileceği, personelin şahsi dosyalarında saklanacağı ve teftiş esnasında İş Müfettişlerinin her istediğinde gösterilmesi yazmaktadır.

Aceba ilk uygulama devam edip etmediği hakkında sorgulamak istedim.
Üstadlarımın bulundukları şehirlerdeki BÇM. bu konuyu araştırmasını isterim
 
Ynt: Sağlık Raporlarının Fotokopisinin Bölgeye Gönderilmesi

Merhaba ;

İlgili maddeye göre sizin de belirttiğiniz gibi özlük dosyasında saklanacağı belirtiliyor. Son hali de bu olduğuna göre gönderilmesine gerek yok diye düşünüyorum
Madde 0005: Sağlık Raporu

Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler (kadınlar dahil) ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuvar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur. İşin devamı süresince de bu işlerde çalıştırılmalarında bir sakınca olmadığının 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçiler için en az 6 ayda bir, diğerleri için de en az yılda bir defa hekim raporu ile tespiti zorunludur. Bu raporlar işyeri hekimi, işyeri ortak sağlık birimi, işçi sağlığı dispanserleri, bunların bulunmadığı yerlerde sırasıyla en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu, Sağlık Ocağı, Hükümet veya belediye hekimleri tarafından verilir.

Sağlık Bakanlığının görüşü alınarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen Ağır ve Tehlikeli İşlerde Çalışacaklara Ait İşe Giriş / Periyodik Muayene Formu örneği EK-II de verilmiştir.

Sağlık raporu alınmamış herhangi bir işçinin ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılması yasaktır. İşçilerin gerek ilk işe girişlerinde gerekse periyodik muayenelerinde belirlenen sağlık durumları ile diğer gerekli bilgiler bu raporlara işlenir.

Bu raporlar, teftiş esnasında İş Müfettişlerine her istenildiğinde gösterilmek üzere işveren veya yetkilisi tarafından, gizliliğine halel gelmeyecek bir surette işyerlerindeki özlük dosyalarının kişisel sağlık bölümünde saklanır.

İşyeri hekimi tarafından verilen rapora itiraz halinde, işçi en yakın Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi Sağlık Kurulunca muayeneye tabi tutulur. Verilen rapor kesindir.

İşyerinden ilişkileri kesilerek yeni bir işe giren işçilerin bu raporları veya örnekleri yeni işveren veya vekilinin isteği halinde o işyerine gönderilir.
 
Üst