Şahıs Firması Gelir Vergisi ?

Merhaba arkadaşlar, şahıs firması kurmayı düşünüyorum. Fakat vergi konusundan hiç ama hiç anlamıyorum. Zannedersem gelire göre aşamalı bir vergi ödeme sistemi var. Öncelikle vergiler aylık mı yoksa yıllık mı ödeniyor? Şahıs firmasının aylık 10000TL net karı olduğunu düşünürsek totalde ne kadar vergi veriliyor?

Sayın alisaban34

Vergi konusundan hiç ama hiç anlamıyorsanız. Bu konusa burada verilecek bilgilerde hatalı olur. Bunun için size yakın bir meslek mensubu ile görüşmeniz yerinde olur

Sayın alisaban34

Vergi konusundan hiç ama hiç anlamıyorsanız. Bu konusa burada verilecek bilgilerde hatalı olur. Bunun için size yakın bir meslek mensubu ile görüşmeniz yerinde olur
Üstad, Arkadaşımızın sorusunda bir şey dikkatimi çekti; "Ne kadar vergi veririm?" Maalesef olaya bakış açımız bu... Ülkemiz şartlarında arkadaşımızın kazancı bayağı iyi, Allah daha çok versin. Ancak, Çok kazanıyorum, bunun da vergisini ödeyeyim düşüncesi yok.

Gelire göre alınan verginin yanında hiç kar etmeseniz dahi bir yıl boyunca en az 770 TL yakın vergi (beyan dv) ödersiniz. Net kar (vergi matrahı) 10.000 TL 2016 yılında elde edilirse 1.500 TL vergi çıkar.