fonradar

Sahte belge düzenleme fiili incelemesi gören firmadan alış

Ertann

Tanınmış Üye
Üyelik
27 Kas 2010
Mesajlar
1,014
Konum
istanbul
Bir yapsat mütehaite inşaat işinin ince işini yaptık (sıva, boya, alçı vs.)ve alcağımıza karşılık ödemelerimizin bir kısmı banka yoluyla bir kısmı ise alacağımıza karşılık daire verildi (daireler tapudan devredildi)
Şimdi firma % 1 lik daire teslimlerinden ötürü 2011 yılına ait kdv iadesi istiyor ve iade istemine karşılık gelen raporda bizim firmanın alım yaptığı 4 firma sahte belge düzenlemekten incelemeye sevk edildiği görünüyor
Bu durumda yapsat çı firma ile bizim aramızdaki ödemeler banka yoluyla olduğunda yapsatçı firma kdv iadesini alabiliyor ancak ödemelerin bir kısmını daire vererek yaptığı için kdv iadesi alınabilinir mi? yani ödemenin daire ile yapılması banka yoluyla ödenmiş gibi sayılmaz mı? Bir sakıncası olur mu?
Ayrıca
Bizim alım yaptığımız ve sahte belge düzenlemekten incelemeye sevk edilen 4 firmanın incelemesi sonucu bize bir sakıncası olur mu? Bizim bu firmalarla ödemelerimiz banka yoluyla bu durumda bizim başımıza ne gelebilir?
Saygılar
 
Ynt: Sahte belge düzenleme fiili incelemesi gören firmadan alış

Sayın formdaşım

Bu konularda her ne kadar 84 nolu tebliğe güvenilerek açıklama yapılsada 84 nolu Kdv tebliğide belirtilen şartların yanında bazı olaylarında gerçekleşmiş olması lazım.Örneğin fatura aldığınız firmaların stoklarının yeterliliği,alt alışları,personel durumu,malların sevki vb.daha birçok konu.Maalesef siz çekle ödeme yapsanız bile yukarda sayılan diğer konuların yanında bu firmalar sahte belge düzenlemekten dolayı incelemeye sevk edildiler ise işiniz biraz zor.Yani zor bir süreç sizi bekliyor.Mahkeme gibi

yapsat çı firma ile bizim aramızdaki ödemeler banka yoluyla olduğunda yapsatçı firma kdv iadesini alabiliyor ancak ödemelerin bir kısmını daire vererek yaptığı için kdv iadesi alınabilinir mi?yani ödemenin daire ile yapılması banka yoluyla ödenmiş gibi sayılmaz mı? Bir sakıncası olur mu?

Bir sakıncası olmaz.Hatta tevsiki ve ispatı daha güçlü olur
 
Ynt: Sahte belge düzenleme fiili incelemesi gören firmadan alış

Aynı durum benimde başıma geldi. Mal aldığımız bir firmanın 2008 yılında SMİYB düzenlediği hakkında rapor vardı. KDV'si çok fazla olmadığı için faturayı kdv beyanından çıkarıp düzeltme verdik. Alımın gerçek ve ödemeninde kendi çekimizle yapılması rağmen itiraz etmedik. Dava konusu yapsak büyük bir ihtimalle kazanırdık ancak, dava sonuçlanana kadar da kodda kalırdık. Temmuz ayında uzlaşmaya çağırdılar.
Sn.Ertan son kararı siz vereceksiniz.
 

Benzer konular

Üst