Sanal Ofis Stopaj Hakkında

Üyelik
18 Ara 2021
Mesajlar
90
Konum
İzmit
Merhabalar emlak işi ile uğraşacak kişi için işe başlama verdim kira kontratindaki adres sanal ofis olarak kullanılacak sanal ofis olarak stopaj durumu nasıl olacak muhatasar beyanname sanal ofisler için nasıl veriliyor vergisel durumu nasıl bunları sorarsan sevinirim 🤗 bu konu ile ilgili yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Saygilar
 
Kirayalayan kişi olarak açılış yaptık Tahsin bey
Sayin Verd0741

Sizin stopaj ve muhtasarla alakaniz yok. Siz KDV'li Kira faturasi duzenleyeceksiniz. Karsi taraf da KDV'yi indirim konusu yapip kira tutarini gider yazacak. Sizde Kira Geliri yazip thasil ettiginiz KDV'yi devlete odeyeceksiniz.

Ancak karsi tarafin baska nedenlerle muhtasar beyannamesi vermemesi gerekirse verecek
 
Siz kiracı iseniz,mal sahibi kira faturası düzenleyecek.Bunlar zaten genelde düşük olur 100+kdv gibi.Çünkü sizin dışınızda başkalarına da kiraya verilebilir.Adı üstünde sanal ofis.7/24 kullanılan yerler değil bunlar.Stopaja tabi sanal ofise bugüne kadar hiç rastlamadım.Bunlara kdv'li şekilde fatura düzenlenir.
Sanal ofis firmanıza aitse yani kiraya siz vermişseniz,o zamanda kira faturasını siz düzenleyeceksiniz.
 
üstadım hanfendinin sanal ofis dediği şey web domain alan almak değil mi?
 
üstadım hanfendinin sanal ofis dediği şey web domain alan almak değil mi?
Merhaba
Hayır değil.İşe başlamada adres bildirmekten bahsediyorlar.Yani fiziki elle tutulur,sabit bir ofistir buralar.7/24 kullanılan yerler olmayıp günün belli saatlerinde veya haftanın/ayın belli günlerinde çalışma,toplantı,iş görüşmesi gibi faaliyetler için tercih edilir.Sürekli ofiste olup çalışma ihtiyacına gerek duymayanlar,bu tarz ofisleri tercih ediyor.Fiziki bir adres olduğu için gelir idaresi buraya gelip yoklama tutar.İsminin "sanal" olması sizi bu anlamda yanıltmasın.
 
teşekkürler, gerçekten ben bir web site alanı oluşturarak, buranın merkezi irtibat adresi olarak gösterilmesi olarak tanımlamıştım.Sanal kavramı o kadar hayatımızda ki.
 
Sanal ofis kira sözleşmesi görmeyen arkadaşlar için örnek bir sözleşme paylaşalım.
Tabiki.Bu adresin kira sözleşmeside bu oluyor.Kdv'yi hesaplamaya dahil etmeyip,Kdv hariç kısmı üzerinden kira süresine göre (brütleştirilmez) damga vergisi hesaplamak gerekir. örneğimizde 99+kdv ve süre 1 yıl ise, kdv hariç 99*12ay= 1.188,00 üzerinden damga vergisi hesaplanacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • SANAL OFİS.jpg
    SANAL OFİS.jpg
    97.2 KB · Görüntüleme: 20

Benzer konular

Üst