Sehven Başkasına Ait Faturanın İşlenmesi.

Yeniyurt

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Haz 2005
Mesajlar
401
Muhasebe bürolarında birçok firmaya ait işlemlerin yapıldığı gözönüne alındığında fatura akışı çok olmaktadır. sehven başka bir firmaya ait fatura kayıtlara alındığında kdv düşülmekte, ilgili gider hs. atılmaktadır. sonradan yani beyandan sonra durumun farkına varıldığında yapılması gereken işlemler nelerdir ? kayıt olarak düzeltme yeterlimidir. kdv ilave kdv ye ilgi. gider hes. gelir kaydetme gibi. peşin vergi dönemi henüz geçmemiş, kdv ödemesi de çıkmamakta. bu gibi durum ile karşılaşan arkadaşlar oldu mu hiç ?
 
Ynt: Sehven Başkasına Ait Faturanın İşlenmesi.

Merhaba ;

İlgili beyannamelerin düzeltme yolu ile doğrularını beyan etmek en gerçekçi yoldur.
 
Ynt: Sehven Başkasına Ait Faturanın İşlenmesi.

kayda geçmiş ise düzeltmesi de takip eden ayda kaydi olarak yapılınca bu kayda istinaden de kdv beyanı doğru verildi ise mahsuru olurmu ?
 
Ynt: Sehven Başkasına Ait Faturanın İşlenmesi.

Kesinlikle o döneme ait düzeltme beyannamesi vermeniz gerekir.Sakın sonraki beyannameye ekleme yoluna gitmeyin.Bir öncekinde yapılan yanlışı bir sonrakine taşımış olursunuz.Zaten Satış matrahını yükseltici veya Devreden kdv 'yi düşürücü işlemlerde herhangi bir inceleme talep edilmez.Beyannamenizi zamanında verdiğiniz anlaşılıyor, düzeltmesinde ceza gelmez.

Sadece beyanname onayında açıklama isteyecektir.Orayada toplama hatası yaptığınız belirtmeniz ve devreden kdv nizin düştüğünü belirtmeniz olumlu olur.
 
Üst