personel maaş programı

Senetli Borç

stajyer32

Katkı Sunan Üye
Selamlar
Bir tanıdğımız evine pvc pen yaptırmış. Yapan firma fatura kesmemiş. Ve bi ödeme planı hazırlamış ve birde ödeme planının altında boş bi senet varmış senete iki imza attırmış. senet boşmuş ödeme planında tutar yazıyo. bi sorun olurmu diye korkuyor. borcunu taksitle ödeyecekmiş
teşekkürler

Ynt: Senetli borç

1- faturasını isteyerek alsın.
2- taksitli borçlarda genellikle senet imzalatılır.(ama boş senet imzalanmamalı, borçlanılan tutar mutlaka yazılı olmalıdır)

Bu konuda benim önerim , derhal boş senedi geri alıp ne kadar borcu varsa ve tasitler nasıl olacaksa o vade ve tutarlarda senet düzenlenmesidir.
Aksi halde geceleri uyuyamaz ya da esnafın insafına kalır.

İlgili senet kağıdı, ödeme planı ile birleşik miş.
a4ün yarısı senet yarısı ödeme planıymış.

aslında adam bi tanıdıkın tanıdığıymış güvenilir insanlarmışda aklına takılmış arkadşımızın
teşekkürler

Ynt: Senetli Borç

Taksitli ödemeler için bazen firmalar tek senet düzenliyorlar. Taksitler ödendikçe makbuz veriyorlar. Bu şekilde yapılan işlem çok sakıncalıdır. Senedi ciro edip tamamını tahsil yoluna gidenler de oluyor. Bunu önlemek için ya her taksit için ayrı ayrı senet düzenlenecek veya senedin arkasına "işbu senede mahsuben ..... ytl tahsil edilmiştir." şeklinde ibare yazılacak.
Selamlar,

Senetlerde taksitlerin muacceliyet kesbetmesi için; avukatlar tarafından önerilen bir yöntemdir..Korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum..........Yinede Kalan kısım doldurulursa iyi olur

stajyer32 ' Alıntı:
aslında adam bi tanıdıkın tanıdığıymış güvenilir insanlarmışda aklına takılmış arkadşımızın
teşekkürler

Akrabasına kefil olup ta elindekileri bankaya yatıran insanlar tanıyorum.

Sayın nguroy gibi düşünyorum.

nguroy ' Alıntı:
Bu konuda benim önerim , derhal boş senedi geri alıp ne kadar borcu varsa ve tasitler nasıl olacaksa o vade ve tutarlarda senet düzenlenmesidir.
Aksi halde geceleri uyuyamaz ya da esnafın insafına kalır.

Bence o senet bile değildir, A4' ün yarısına senet, pc'den yazılmış bir yazıdır heralde.