Merhabalar,
Firmamız serbest bölgede bulunan firmalara satış yapmıştır. Bu satışlar Kdv Beyannamesinde nerede göstermeliyiz?
Yardımlarınızı rica ediyoruz...
Serbest Bölgede olan bir firma için neden istisna yazısı almalı? Ayrıca bu şekilde alınan bir yazı maliyeyi ne kadar bağlar?Yapılan satışın nevi nedir? Ürün mal teslimi ise satış yaptığınız firmadan istisna olduğuna dair yazı alıp faturayı buna göre, kdv beyanında ise tam istisna kulakçığında 11/1-a göre göstermelisiniz.
Sayın bil_gin istisna kapsamına giren bu tür satışlar için altını doldurmak ve kestiğim satış faturasına referans için bu tarz evrakları temin ediyorum. (ihracat yada ihraç kayıtlı- satışlar için ---} GÇB , teşvikli makine satışları, serbest bölgelere yapılan satışlar v.b. için -------} yazı gibi.) Kastetdiğim yazı firmanın kdv muafiyeti ile ilgili vergi dairesinden alınmış yazısıdır. Aksi taktirde başka bir soru: Firmanın serbest bölgede bulunduğunu nasıl kanıtlayabiliriz.Serbest Bölgede olan bir firma için neden istisna yazısı almalı? Ayrıca bu şekilde alınan bir yazı maliyeyi ne kadar bağlar?
TeşekkürlerSayın URUM79,
İlgili şirketin Serbest Bölge Faaliyet Ruhsat' ı olabilir mi?
Sayın muku82,
Mal ihracında 301, Hizmet ihracında 302 kod ile tablo 8 altında bayan ediliyor. (beyanname dönemi, İhracat beyannamesinin ve/veya serbest bölge işlem formunun kapanış tarihleri baz alınır. Bu formlar yok ise, hizmetin gerçekleştiği tarihtir.)
İlgili firmanın serbest bölgede faaliyet gösterebilmesi için ruhsat alması gerekmektedir. yazıdan ziyade bu ruhsatı almak yeterli olacaktır. teşvik kapsamındaki satışlarda haklısınız ancak serbest bölgedeki firmalara yapılan satışlarda ruhsat yeterlidir.Sayın bil_gin istisna kapsamına giren bu tür satışlar için altını doldurmak ve kestiğim satış faturasına referans için bu tarz evrakları temin ediyorum. (ihracat yada ihraç kayıtlı- satışlar için ---} GÇB , teşvikli makine satışları, serbest bölgelere yapılan satışlar v.b. için -------} yazı gibi.) Kastetdiğim yazı firmanın kdv muafiyeti ile ilgili vergi dairesinden alınmış yazısıdır. Aksi taktirde başka bir soru: Firmanın serbest bölgede bulunduğunu nasıl kanıtlayabiliriz.
Sayın bil_gin istisna kapsamına giren bu tür satışlar için altını doldurmak ve kestiğim satış faturasına referans için bu tarz evrakları temin ediyorum. (ihracat yada ihraç kayıtlı- satışlar için ---} GÇB , teşvikli makine satışları, serbest bölgelere yapılan satışlar v.b. için -------} yazı gibi.) Kastetdiğim yazı firmanın kdv muafiyeti ile ilgili vergi dairesinden alınmış yazısıdır. Aksi taktirde başka bir soru: Firmanın serbest bölgede bulunduğunu nasıl kanıtlayabiliriz.
Sn ksimkesyan ekteki diger bir yazim icin referans gostermek istemistim.Yapılan satışın nevi nedir? Ürün mal teslimi ise satış yaptığınız firmadan istisna olduğuna dair yazı alıp faturayı buna göre, kdv beyanında ise tam istisna kulakçığında 11/1-a göre göstermelisiniz.