Serbest Meslekte Yeni Nesil Yazar Kasa Kullanımı...

gulpembe

Katkı Sunan Üye
Üyelik
13 May 2010
Mesajlar
134
Konum
istanbul
Arkadaşlar avukat bir mükellefim var. Kendisi yeni nesil pos yazarkasa almak istiyor. Bazı mükellefleri kredi kartıyla ödeme yapmak istiyormuş. Ama avukatlarda hizmetleri karşılığı serbest meslek makbuzu kesmeleri gerekiyor malum ama bu yeni nesil yazarkasalı pos olayı nasıl olur karar veremedim. Sizce bu mümkün mü?
 
Selamlar
Mükellefinizin ödeme kaydedici cihaz kullanma mecburiyeti yoktur.Bu durumda kullanacağı pos cihazı için yazarkasa alması gerekmez.
Benzer bir olay sigorta acenteleri içinde geçerli.Bunlarında çoğu tahsilatları pos ile yapıyor ama yazarkasa mecburiyetleri yok.
Diğer türlü her pos kullanan firmalar,mecburiyete bakılmaksızın yazarkasa almalılar ki, bunun mevzuatta yeri olduğunu hiç sanmıyorum..
Düşüncem bu şekildedir.
Saygılar
 
Sayın Arkadaşlar,

Yazar kasa "Perakende Satış" yapanlar için zorunludur. Yeni nesil pos ise "Ayağa Servis" yapan perakendeciler için. Her ikisinin aynı anda olma zorunluluğu da yok. Kısaca Su, Aygaz, Lokantalar gibi yerler için birinci dereceden şart. Ancak birçok alışveriş yerindeki mağazalar, Migros carrefour gibi yerler için yeni nesil yazar kasa zorunluluğu yok.

Avukatlar da veya Serbest Meslek mensuplarının da Kredi Kartı ile tahsilatını engelleyen bir durum yok. Kullanacakları POs cihazlarının da yeni nesil olma zorunluluğu da yok. Tek istisna Doktorlar içindir. Uzun zamandır onlar özel POS cihazı şimdiki Yeni Nesile benzeyen POS kullanıyorlardı zaten.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst