Sermaye Arttırımı

arzuty

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Şub 2010
Mesajlar
171
Konum
İSTANBUL
Merhaba arkadaşlar, herkese kolay gelsin diyorum bu yoğun dönemimizde. Birşey sormak istiyorum, 2011 yılında bir limited şirkete sermaye artırımında bulunmuştuk ve bankaya 1/3 ünü yatırmıştık. Kalanının 3 yıl içerisinde yani 2014 e kadar yatması gerekiyordu. Değişen Türk Ticaret kanununa göre bu sürelerde değişti mi? Yoksa aynı şekilde kalanını yıl sonuna kadar yatırabiliyor muyuz? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
 
Selamlar
Eski TTK zamanında yapılan işlemlerde belirlenen tarihler aynen geçerlidir.Nitekim bu tarihler ana sözleşme tadili ile sabitlenmiştir.
Fakat tereddütüm odur ki,temmuzda yapılacak ana sözleşme tadillerinde bu taahhütler konusunda da hüküm değişikliği olup olmayacağıdır.Bildiğim kadarıyla olmayacaktır ama kesin bir bilgi de edinebilmiş değilim.Kaldı ki yeni yapılacak tadillerde,nelerin değişeceği veya ilave edileceği konusunda çoğumuzunda bilgi sahibi olmadığı olmadığını düşünüyorum.
Saygılar
 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Temmuzda yapılacak tadillerde değişiklik olsa bile eski hükümlerde bir değişiklik olmayacaktır sanırım,yani ben kalan sermayeyi yine eski zaman şartlarına göre yıl sonuna kadar yatırtabilirim sanırım.
 
haklısınız, en iyisi temmuza kadar kalan sermayeyi yatırtıp işi garantiye almak , herhangi bir değişiklik ihtimaline karşılık.
 
Sayın arkadaşlar,

Şirketlerde Sermaye artırımının iki temel kuralı var; Önceki sermayenin tamamen ödenmiş olması ve öz sermayenin korunuyor olması. Eğer bir düzenleme yapılmazsa yeni artırımlardan önce eski sermayelerin artırımındaki taahhütlerin yerine getirilmiş olması mecburidir.

Saygılar,
Kevork
 
Üst