Sesimi Duyuramıyorum

Üyelik
3 Tem 2015
Mesajlar
0
Konum
eskişehir
Annemin ortak olduğu şirket 2011 yılında kağıt üstünde olmasada kapatıldı.Dükkan ortağı kar ediyor olarak gösterdiği için dükkan kapatılamıyor.2011 senesinde vergi ve ssk borcuyla dükkana kepenk vuruldu.2014 senesinde res'en terk kağıdı geldi ticaret odasından.Şirket müdürü olarak dükkan ortağı gözüküyor.Durumumuz annemin bağkur borcunu yatırmaya yetmiyor kardeşim 2 sene önce doğdu biraz sıkıntılı bi doğumdu devlet yardım etmese anneme bağkuru olmadığı için bakılmayacaktı.Allah rızası için yardım edin annem bu borçların ne zaman karşısına çıkacağından korkup duruyor.Hiçbir şekilde hasteneye gidemiyor bizim ne yapmamız lazım?
 
31.07.2015 tarihinde veya öncesinde siz kendiniz müracaat ederek, bu borcu hizmeti ile birlikte sildirebilirsiniz.
 
Sayın ari164

Bağkur borcu ile ilgili olarak kanun 12 aydan fazla prim borcu olanların yukarıda arkadaşım Sayın Zindan'nın da belirttiği gibi 31.07.2015 öncesi kişinin kuruma müracaat ederek 31.07.2015 tarihinden sonra ise RESEN silinecektir.

Vergisel yönden ise Ticaret odasından gelen terk kağıdı ile vergi dairesine bir dilekçe yazın bağlı bulunduğunuz Vergi Dairesine verip mükellefiyetinizi terkin (Sildirin) edin. Annenizin ortak olması sorun değil zira 6183 AATHK göre ortaklar şirketteki sermayeleri oranında borçlardan sorumlu fakat annenizin aynı zamanda müdür olması durumu işi zorlaştırıyor.

Yukarıdaki diğer tarih olan 2011 yılı da önemli zira terk kağıdını dilekçe ile vergi dairesine verirken dilekçenizde 2011 yılından beri faaliyette olmadığınızı belirtin. Ayrıca orada 2011 yılında faaliyette olmadığınızı ispat etmek de gerekecek. Eğer o tarihlerde iş yeri kira ise sahibi,civar esnaf, o tarihlerde dükkanı başkasının kiralaması v.b emareler varsa durumun ispatlanması bakımından önemli zira 2011 yılından 2014 yılına kadar olan beyanname ve bunlardan kaynaklanan borçlarda silinir. Bunun tek istisnası 2011 yılından sonra beyanname verilmemiş olmalıdır. Eğer beyanname verildi ise en son verilen beyannamenin verildiği tarih olabilir.
 

Benzer konular

Üst