fonradar

SGK İşten Ayrılma Bildirgesi

ELENOR

Katkı Sunan Üye
Üyelik
24 Kas 2011
Mesajlar
230
Konum
İSTANBUL
Merhabalar,
Sgk işten ayrılma bildirgesinde yer alan 4447 sayılı yasa uyarınca işsizlik sigotasına tabi olmayan sözleşmeli personel kısmı ne demek ve nasıl cavaplamak gerekir.

özel işyeri emekliler için ne yazmak gerekir ACİL
 
Merhabalar,
Sgk işten ayrılma bildirgesinde yer alan 4447 sayılı yasa uyarınca işsizlik sigotasına tabi olmayan sözleşmeli personel kısmı ne demek ve nasıl cavaplamak gerekir.

özel işyeri emekliler için ne yazmak gerekir ACİL
 
Bunun net bir açıklamasını bende bulamadım ama benim bundan anladığım namına işsizlik sigortası yatmayan kişiler için kullanılan birşey olabilir.Örneğin emekli bir kişiyi çalıştırıyorsanız ona işsizlik sigortası yatırmıyorsunuz.Bu kişinin çıkışını yaparken o kısma evet demeniz lazım.

Ama oradaki hatalı bir seçim ile ilgili bugüne kadar ceza verildiğini hiç duymadım.
 
Sayın nsnsg ben ne demek istediğinizi anlayamadım. Benim sorum konusunda yardımcı olabilirmisiniz.
 
Selamlar
nsnsg adlı şahsın forumla ilgisi olmadığı gibi,saçmalamasınında konuyla ilgisi yoktur.Bunlar otomatik mesajdır,kaale almayınız.

Ayrıca sorunuzla ilgili olay ekte yer alan duyuruya ait olabileceği kanısındayım.Sorunuzdaki emekli personel ile ilgili bir durum konuyla ilgili değildir.Çıkış bildiriminizde Bu şahıs için herhangi bir bildirim ve eklenti yapmanıza gerek yoktur,düşüncesindeyim.

İşsizlik sigortasına tabi polmayan personeller için yapılacak işlemler aşağıdaki duyuruda yer almıştır.

http://www.sgk.gov.tr/wps/wcm/conne...&CACHEID=afb76156-4319-4e2c-a74a-83cc045bf2ca

Saygılar
 
Gerçi teşekkür ederek konuyu bağlamışsınız fakat bir bilgi olarak yazmak istedim.

Konu ağırlıklı olarak kamu kesimi için geçerli.

avukat, mimar, mühendis (inşaat mühendisi ve harita mühendisi olmak kaydıyla) ve veteriner kadrosu bulunmayan veya işlerin azlığı nedeniyle bu unvanlarda
kadrolu personel istihdamına ihtiyaç duyulmayan belediyelerde , bu hizmetlerin yürütülmesi amacıyla haftanın ya da ayın belirli gün ve saatlerinde kısmi zamanlı olarak sözleşme ile personel çalıştırılabilir. Kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak personel sayısı yukarıda belirtilen her unvan için birden fazla olamaz ve bunlarla yapılacak sözleşme süresi takvim yılını aşamaz. Bunlara ödenecek net ücret, aynı unvanlı kadroların birinci derecesinin birinci kademesi için yapılması gereken bütün ödemeler toplamının net tutarının yarısını geçmemek ve çalıştırılacak süreyle orantılı olmak üzere belediye meclisi kararı ile tespit edilir. Bu fıkra uyarınca sözleşmeli personel olarak çalıştırılanlar için iş sonu tazminatı ödenmez ve işsizlik sigortası primi yatırılmaz. Bunlardan yaptıkları başka işler sebebiyle herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna tabi olanlar için sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası yatırılmaz ve aynı kişi birden fazla belediye ve bağlı kuruluşunda çalıştırılamaz.
 

Benzer konular

Üst