personel maaş programı

Sgk Sahteci̇li̇ği̇

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ferdi122
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
5 aydır bilmeden sahte sigortalılığa alet oldum.
Bu gözüken 5 aylık primi iptal ettirmek istiyorum fakat sgk ya gitmeye kararsızım açıkçası, olası bir dava ve sgk iptalinden korkuyorum.
Bana yol gösterebilir misiniz ne yapmam lazım? İleride bu 5 aylık prim günlerim bana sıkıntı çıkarmasın, neyseki çok geçmeden farkına vardım.

Yapılabilecek 2 şey var.Ya sizi sigortalı gösteren kişiye gidip günlerinizi iptal etmesini isteyeceksiniz ve o kişide 5 aylık iptal bildirgesi vererek günlerinizi iptal ettirecek.

Ya da eğer buna yanaşmazsa gidip SGK'ya şikayet edeceksiniz.

SGK tesbit etmesi durumunda hem işveren hemde sigortalı gösterilen hakkında savcılığa suç duyurunda bulunuyor fiilen çalıştığınızı ispat edecek delilleriniz mevcut değilse sigortalılığınızı mutlaka iptal ettiriniz.Sakın basit görmeyin, ucunda resmi belgede sahtekarlıktan hapisle neticelenebilecek bir ceza davası bulunuyor.Sahte işyeri zaten SGK ya olan borcunu ödemediğinden ve yapılandırmada yapmadığından bir süre sonra icra takibine gelinecektir, işyer adresine gelen icra memuru çevredeki işyerlerinden tutanak yaparak bu işyerinde aylardır işçi çalıştırmadığını ve herhangi bir faaliyetinin de olmadığını kuruma bildirdiği an süreç işlemeye başlar.

Bilginiz olsun

SGK tesbit etmesi durumunda hem işveren hemde sigortalı gösterilen hakkında savcılığa suç duyurunda bulunuyor fiilen çalıştığınızı ispat edecek delilleriniz mevcut değilse sigortalılığınızı mutlaka iptal ettiriniz.Sakın basit görmeyin, ucunda resmi belgede sahtekarlıktan hapisle neticelenebilecek bir ceza davası bulunuyor.Sahte işyeri zaten SGK ya olan borcunu ödemediğinden ve yapılandırmada yapmadığından bir süre sonra icra takibine gelinecektir, işyer adresine gelen icra memuru çevredeki işyerlerinden tutanak yaparak bu işyerinde aylardır işçi çalıştırmadığını ve herhangi bir faaliyetinin de olmadığını kuruma bildirdiği an süreç işlemeye başlar.

Bilginiz olsun

Hocam bana çözüm yolu gösterir misiniz?
Bu 5 aylık primden nasıl sıyrılabilirim başım ağrımadan..çok canımı sıktı bu durum..

Yapılabilecek 2 şey var.Ya sizi sigortalı gösteren kişiye gidip günlerinizi iptal etmesini isteyeceksiniz ve o kişide 5 aylık iptal bildirgesi vererek günlerinizi iptal ettirecek.

Ya da eğer buna yanaşmazsa gidip SGK'ya şikayet edeceksiniz.

Bu adam iptal bilgirgesini verdiğinde foyası ortaya çıkmaz mı? İptal bildirgesinin yüklü cezası varsa bu adam iptale yaklaşmayabilir.
Olan bana olmaz mı? Bu işten nasıl sıyrılacağım çok canımı sıkıyor hocam.

Ayrıca sgk ya şikayet edersem, sigorta hakkım iptal edilmez mi?

Son düzenleme:
İptal bildirgesinin cezası yok. Ancak işveren niye böyle birşey yaptı anlayamadım. Kendine yüklü bir maliyet niye çıkarsın.. Bu işte bir tuhaflık var.

Her ay için 2.000 lira gibi bir cezası olduğu duyumunu aldım.
Bu yanlış bir bilgi mi?
Geri dönük 5 aylık iptal bildirgesi ücretsiz mi yani?

Yanlış bilgi almışsınız.Hatta 5 ay boyunca sizin adınıza ödenen primlerde işverene geri geliyor.Borcundan mahsup ediliyor diye biliyorum.

İşveren tarafından Primlerinizin hangi amaçla yattığının detayından bahsedebilir misiniz ?

* Mesleğiniz nedir ?
* Diplomanız mı kullanıldı ?
vb. durumlar olabılır.