SGK Sitesi çalışıyor mu?

Ynt: SGK Sitesi

Selamlar.
Şu anda giriş çıkış ekranı çalışıyor..Diğer bölümleri denemedim.Fakat dünkü durumu soruyosanız Anonymous'a sormak lazım..
Şu an siber savaş halindeyiz de :)
 
Ynt: SGK Sitesi

Türkiye'de bazı kamu kurumlarına siber saldırıda bulunması beklenen siber-aktivistler grubu Anonymous, ilk hedef olarak TİB'i seçti. Oluşum Meteorolojinin ve SGK'nın da sitelerini hedef aldı.

Uluslararası siber-aktivistler grubu Anonymous'un Türkiye'de yürürlüğe girecek filtre uygulamasını protesto için gerçekleştireceğini açıkladığı ilk siber saldırı, Telekomünikasyon ve İletişim Başkanlığı'nı hedef aldı.

Başkanlığın yedek sunucular da dahil 8 ayrı önlemine rağmen, siteye 18:00'den itibaren yaklaşık yarım saat erişilemedi.

Anonymous'un diğer iki hedefi de Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ile SGK'nın internet siteleri oldu.

Anonymous'un TİB'e saldırısıyla ilgili, kurumun yetkililerinden 'sayfa aynı anda çok tık alıyormuş gibi bir durum oldu. Bu tıklardan sonra site kilitlendi ve bir süre erişime kapandı. Sıkıntılar kısmen devam ediyor" açıklaması geldi.

TİB yetkilileri, saldırı nedeniyle sitenin '10005' hata kodunu (yoğunluktan erişilemiyor) verdiğini de dile getirdiler.

HANGİ YÖNTEMİ KULLANIYOR?

Anonymous aynı anda çok sayıda bilgisayardan siteye ziyaret talebinde bulunarak hatları kilitleme yöntemini kullanıyor. Erişim kesintisinin ne kadar süreceği veya başka hangi kurumları hedef alacağı henüz bilinmiyor.

Öte yandan, ilk büyük eylemlerini aylar önce WikiLeaks'e yönelik ambargo uygulayan Paypal, Visa ve Mastercard gibi online ödeme ve kredi kartı firmalarına karşı gerçekleştiren siber-aktivistler grubu Anonymous, iddia edilediği üzere Türkiye'deki interneti çökertmek veya Yüksek Seçim Kurulu'na saldırmak gibi bir amaçları olmadığını açıkladı.

Anonymous'tan yapılan açıklamada, bu tür iddiaların kendi kurumlarının sitelerini koruyamayan kamu görevlilerince çıkarıldığını, onların asıl amacının interneti bizzat kendileri sekteye uğratarak Anonymous'un amacının kamuoyu tarafından yanlış algılanmasını sağlamak olduğu savunuldu.

Kaynak : http://www.internethaber.com/siber-saldiri-kamu-kurumlarini-vurdu-
 
Ynt: SGK Sitesi

Türk hackerlar Anonymous'u vurdu

Türkiye'ye yönelik siber saldırı tehdidinde bulunan uluslararası 'Anonymous' (Anonim) grubunun web sayfası, bir grup Türk hacker tarafından erişime kapatıldı.Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin 22 Ağustos tarihinde hayata geçireceği ''filtre'' uygulaması ile internetteki temel hak ve özgürlüklerin ihlal edileceğini savunan Anonymous'un Türkiye'deki çeşitli kamu kuruluşları ile bazı medya sitelerine yönelik ''siber saldırı'' tehdidinin ardından bir grup Türk hackerların saldırısına uğradı.

Söz konusu grubun yurt dışı kaynaklı ''www.anonnews.org'' adlı internet sitesini hedef alan grubun liderliğini ''The Bekir'' ve ''Jester'' adını kullanan Türk hackerlar üstlendi.

Anonymous'un web sitesini kısa sürede etkisiz hale getirerek internet erişimine kapatan Türk hackerlar daha sonra grubun saldırıyı yönetecekleri ''operationturkey'' (Türkiye Operasyonu) ismini taşıyan ''IRC'' sistemi üzerindeki anlık ileti sayfasını hedef aldı.

IRC sitesini hackleyerek site üzerinden Anonymous'a destek verenlerin IP adreslerini ele geçirdiklerini açıklayan ''The Bekir'' ve ''Jester'', söz konusu IP bilgilerini Türkiye'deki güvenlik ve istihbarat birimleriyle paylaşacaklarını bildirdi.

Kaynak
 
Ynt: SGK Sitesi

Tamam sorun yok şimdi, ama sabah bi kaç kez denedim giriş yapamadım. Versiyon 7 gibi bişeyler yazıyordu.
 
Ynt: SGK Sitesi çalışıyor mu?

sgk sitesinde acayip yazılar var..
girilmiyor

herkeste böyle mi?

işçi çıkışı yapmam lazım :(
 
Ynt: SGK Sitesi çalışıyor mu?

Güncelleme yapılıyor olmalı. Tabii hacklenmedi ise.
 

Benzer konular

Üst