personel maaş programı

Sgklı Çalışanın Yönetim Kurulu Üyesi Olmasında

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muhasebe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
5 Kas 2014
Mesajlar
19
Konum
istanbul
Merhabalar,

Genel müdür statüsünde maaş alan bir sgklı çalışanın bu ay itibariyle imza yetkisi alabilmek için yönetim kurulu üyesi olmuştur.
bu durumda sgksı devam edebilecek mi??

Yani Yönetim Kurulu Üyesi sgklı olabilirmi???

teşekkürler..
 
Yönetim kurulu üyesi kendi şirketinde 4/a sigortalı olamaz.Zorunlu sigortalılık kapsamında 4/b yani bağkurlu olmak zorunda.Yönetim kurulu üyeliğine seçildiğiniz tarihten itibaren 4/a sigortalı çıkışınızı yaparak bağkur kaydınızı açtırmanız gerekiyor.

Bağkur giriş bildirgenizi bir an önce SGK'ya verin.
 
Peki maaşının nasıl alacak?? kendisi çünkü aslında çalışan sadece imza yetkisi alabilmek için bu şekilde gösterildi.
 
Bağkurlu olan yönetim kurulu üyesine huzur hakkı olarak maaş ödemesi yapılabilir.Tabi gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek.SGK ile ilgili kesinti olmayacak.
 
Bağkurlu olan yönetim kurulu üyesine huzur hakkı olarak maaş ödemesi yapılabilir.Tabi gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek.SGK ile ilgili kesinti olmayacak.



Yalnız bu çalışan Bağ Kurlu olmanın sonuçlarını biliyor mu. Emeklilik şartları düşük emekli maaaşı gibi.
 
Yani işin o kısmıda var.Prime esas kazanç tutarını yüksek göstermek lazım.Zaten şirkette sigortalı çalışan işçinin aldığı maaş tutarından daha düşük gösteremez kazanç tutarını.
 
Üst