Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Genel müdür statüsünde maaş alan bir sgklı çalışanın bu ay itibariyle imza yetkisi alabilmek için yönetim kurulu üyesi olmuştur.
bu durumda sgksı devam edebilecek mi??
Yönetim kurulu üyesi kendi şirketinde 4/a sigortalı olamaz.Zorunlu sigortalılık kapsamında 4/b yani bağkurlu olmak zorunda.Yönetim kurulu üyeliğine seçildiğiniz tarihten itibaren 4/a sigortalı çıkışınızı yaparak bağkur kaydınızı açtırmanız gerekiyor.
Bağkur giriş bildirgenizi bir an önce SGK'ya verin.
Bağkurlu olan yönetim kurulu üyesine huzur hakkı olarak maaş ödemesi yapılabilir.Tabi gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek.SGK ile ilgili kesinti olmayacak.
Bağkurlu olan yönetim kurulu üyesine huzur hakkı olarak maaş ödemesi yapılabilir.Tabi gelir vergisi ve damga vergisi kesilerek.SGK ile ilgili kesinti olmayacak.
Yani işin o kısmıda var.Prime esas kazanç tutarını yüksek göstermek lazım.Zaten şirkette sigortalı çalışan işçinin aldığı maaş tutarından daha düşük gösteremez kazanç tutarını.