Sigorta Dosyası Hakkında

Üyelik
26 Nis 2007
Mesajlar
13
Bir sigorta dosyasından diğer sigorta dosyasına nakil işlemleri nasıl oluyor giriş çıkışlar aynı gün içindemi yapılıyor?
 
Bir Sigorta dosyasından diğerine nakil, naklin gerçekleştiği tarihte oluyor. İşçiler diğer işyerinde ne zaman çalışmaya başlayacaksa yeni dosya için o tarihe giriş, eski dosyadan da birgün öncesine çıkış yapmanız gerekiyor.

ÖRNEĞİN;

Eski dosyada bugün itibariyle işiniz bitiyorsa çıkış işlemlerini 29.07.2013 Tarihi itibariyle nakil kodundan gösterip.

Yeni dosyaya yine bugün giriş işlemini yarının tarihi olan 30.07.2013 Tarihi itibariyle yapabilirsiniz.
 
Ayrıca kapanış tarihinden itibaren bir ay içerisinde eski dosya için ilgili sgk merkezine kapanışı bildirmeniz gerekiyor.
 
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı iş kolunu yanlış bildirirsek sıkıntı olur mu?
 
Eğer ki işe giriş bildirgesinde ise; Çalışma ve Sos.Güvenlik Bakanlığı İşkolu , Sigortalı Meslek Adı ve 2821 SK gereğince belirlenen sigortalının görev kodunda güncelleme yapabiliyorsunuz. Sigortalı İşe Giriş Güncelleme ekranından girerek İşkolu nu düzeltebilirsiniz.
 
Merhaba
geçmiş dönemde açılan sigorta dosyalarının işk olunu nasıl öğrenebilirim bilginiz var mı?
 
Sigorta dosyası hakkında

Sigorta dosyasında iş kolunu nasıl öğrenebilirim ?
 
Sevgili dostlar,
Sorularınızı mümkünse (birden fazlada olsa) önce belirleyin,sonrasında gerekirse maddeler halinde tek seferde sorun.Her cevabın arkasından bir soru gelirse,işi gücü bırakıp ancak sorulara cevap veririz.Takdir edersiniz ki bizlerde işinde gücünde olan çalışan insanlarız..
Saygılar
 

Benzer konular

Üst