Sigorta Poliçeleri Yevmiye Kayıtları

NİSANK

Katkı Sunan Üye
Üyelik
22 Haz 2009
Mesajlar
285
Konum
İzmir
merhaba,sigorta poliçeleri yemvmiye kayıtlarının nasıl yapılacağını forumdan araştırdığımda,sorulan sorulara verilmiş bir yanıt dikkatimi çekti.belirtildiği gibi,yapılan ödemelere karşılık acenteden gelecek makbuzları işlemek yeterli midir? değil ise,aylık taksitler halinde ödenen sigorta bedellerinin muhasebe kayıtları ne şekilde olmalıdır? (180-280 hesaplar? ) tşk.


Sigorta acentesinin gelirini gösteren merkezden almış olduğu makbuzu işlemen yeterli olacaktır çünkü acentenin almış olduğu aylık bazındaki geliridir. Kimlere düzenlediği önem arz etmemektedir. Çünkü denetim elemanı defteri incelerken o kadar karmaşık poliçelerle uğraşmaktansa Genel merkeze yazacağı bir yazı ile veya banka aracılığı ile acenteye gönderilen para miktarı çok rahatlıkla öğreneceğidir. Bundan dolayı alınan aylık bazındaki pirim tutarlarını tam olarak işlemendir. kolay gelsin.
 
Ynt: Sigorta Poliçeleri Yevmiye Kayıtları

VUK. da giderlere ilişkin belgelerin tanımı yapılmıştır. Ödeme makbuzları bu belgeler içerisinde sayılmamıştır. Muhasebe kayıtlarına poliçelerin alınması gerekir. Poliçeler dönemine göre, gider hesaplarına veya 180/280 hesaplara intikal ettirilir.
 
Ynt: Sigorta Poliçeleri Yevmiye Kayıtları

Makbuz ödeme ile ilgilidir. Bankadan parça parça ödeniyorsa nasıl kayıt yapacaksınız.
Sigorta giderleri için kullanılacak belge POLİÇE dir.
 
Üst