Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mekan27
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi

O zaman bu arkadaş sigortalı işten ayrılış bildirgesi bu ay için vermeyecek mi?
Bende aynı durumdan muzdaribim :)

nane ' Alıntı:
Amaç hatalı sağlık yardımı yapılmasını önlemek ve sizde aylık bildirimde çıkışı bildirdiğinize göre birşey yapmanıza gerek yok.
sayın nane yanlış anlaşılma oldu heralde bildirgeyi yaptıkdan sonra gibi bir anlam çıkardım ben hem dün yaptığına göre 10 günlük süreyi aşmış bildirimde. aphb çıkışdan itibaren 10 gün içinde bildirilirse tekrar işten çıkış verilmez handan hn.sorduğu başka bir konu snırım.

işten ayrılış bildirgesinin arka sayfasındaki çıkış nedenlerinden
23- İstifa/Müstafi
24-Yaş haddi
seçenekleri e bildirge tarafından desteklenmemektedir. Kayıtlarda bu seçenek kullanılmış ise e bildirge xml transfer edilememektedir.

kişi 30 gün çalışsa ve 3. gün işten çıksa 10 gün sağlıktan faydalanıyor sanırım !! bu yüzdenmi 10 gün içinde bildirmemiz gerekiyor... yoksa bildirmezsek işveren mi karşılayacak sağlık giderlerini ? diye duydum ??

kişi 30 gün çalışsa ve 30. gün işten çıksa 10 gün sağlıktan faydalanıyor sanırım !! bu yüzdenmi 10 gün içinde bildirmemiz gerekiyor... yoksa bildirmezsek işveren mi karşılayacak sağlık giderlerini ? diye duydum ??

Sgk o kişinin çıkmış olduğunu bilemeyeceği için sağlık yardımını durduramayacaktır. Ödediği sağlık harcamalarını rücu edebilir.

arkadaşlar herkese selam;
bugün ilk kez işten ayrılış bildirgesi verdim internetten fakat bir yanlışlık yaptım. sigortalının hizmet bilgileri kısmında; şubatın 4ünde çıktığı için şubat ayına prim ödeme gün sayısına 4 yazmam gerekiyormuş fakat benim sıfır görünüyor ve böyle yolladım ben ayrılış tarihi 4/02/2009 göründüğü için program onaylama yaptığımda otomatik kendisi gün sayısını getirecek sanıyordum. bunu bu şekilde onaylamış oldum . fakat ana menüde işten ayrılış görüntüleme / silme diye bir bölüm var. şimdi emin olamadım acaba yaptığım onaylı işlemi buradan bulup silsem ve yeniden çıkış yapsam olacak mı? aranızda hiç bunu kullanan varmı? ???
lütfen acil bilgi verebilirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Evt.
Sil ve tekrar yapıp gönder.
Bi sorun olmaz.

10 gün içinde silebilir ve tekrar düzelterek gönderebilirsin
herhangi bir sorun teşkil etmez

çok teşekkür ederim bilginiz için içim rahatladı valla :)
hemen silip düzeltiyorum. :)

Merhabalar,

31.01.2009 çıkış tarihli sigortalılarım var. Ocak 2009 ayına ait aylık prim ve hizmet belgemi 10.02.2009 tarihinden önce e-bildirge olarak vermem durumunda da bu 31.01.2009 çıkışlı personel için "Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi" düzenlemem gerekiyor mu?

makbuz ' Alıntı:
Merhabalar,

31.01.2009 çıkış tarihli sigortalılarım var. Ocak 2009 ayına ait aylık prim ve hizmet belgemi 10.02.2009 tarihinden önce e-bildirge olarak vermem durumunda da bu 31.01.2009 çıkışlı personel için "Sigortalı İşten Ayrılış Bildirgesi" düzenlemem gerekiyor mu?

bu konu hakkında açıklama yapıldı düzenlemen gerekmiyor. 10 günlük süreyi geçmediği i,çin

gkn_goki ' Alıntı:
makbuz ' Alıntı:
Merhabalar,

bu konu hakkında açıklama yapıldı düzenlemen gerekmiyor. 10 günlük süreyi geçmediği i,çin

Mali müşavirim illa da düzenlemem gerektiğini söylüyor da. Kendisine bunu nasıl ispat edebilirim¿

http://www.alomaliye.com/2008/5510_sigortali_sayilanlar.htm

28 Eylül 2008 Tarihli Resmi Gazete
Sayı: 27011
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından:

5510 SAYILI KANUN GEREĞİNCE SİGORTALI SAYILANLAR, SAYILMAYANLAR, SİGORTALILIĞIN BAŞLANGICI, KURUMA BİLDİRİLMESİ VE SONA ERMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
......

IV- SİGORTALILIĞIN SONA ERMESİ VE BİLDİRİM YÜKÜMLÜLÜĞÜ

A- Hizmet Akdine Tabi Çalışanlar

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı olanların sigortalılıkları hizmet akdinin sona erdiği tarihte biter. Bu tarih, işverenler tarafından örneği Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği ekinde yer alan sigortalı işten ayrılış bildirgesi ile sigortalılığın sona ermesini takip eden on gün içinde e-Sigorta ile Kuruma bildirilir.

Sigortalı işten ayrılış bildirgesine kaydedilen bilgiler, ayrıca ilgili aylık prim ve hizmet belgesinde de gösterilir. Yasal süresi dolmadığı için henüz Kuruma verilmeyen aylık prim ve hizmet belgesinde yer alacak sigortalı çalışmalarının Kurumca bilinmesini gerektiren diğer hallerde de bu şekilde işlem yapılır. Ancak, on günlük süre dolmadan aylık prim ve hizmet belgesi verilmiş ise ayrıca sigortalı işten ayrılış bildirgesi verilmez.

HERKESE MERHABALAR,

Sigortalılığı sona eren çalışanı ile ilgili olarak sigortalı işten ayrılış bildirgesi düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) verilmesi, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun işverenlere/ilgililere yüklediği yükümlülüklerden biridir. Bu Kanun genelde yükümlülük yüklediği zaman, yükleniciye yükümlülüğünü yerine getirmemesi halinde müeyyide uygulamaktadır. Kanun yürürlüğe girdiği tarihte (2008/Ekim) (4/a) ve (4/c) kapsamındaki sigortalıların işyerinden ayrılmaları halinde işverenlere bu durumu SGK?ya bildirme yükümlülüğü vermiş ancak herhangi bir müeyyide belirtmemiştir. Ancak daha sonra 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun[1] ile 5510 sayılı Kanunun 102 inci maddesine yeni bir bent eklenmiş ve (4/a) kapsamındaki sigortalılar (eski tabirle SSK?lılar) ile ilgili ?İşten Ayrılış Bildirgesinin? verilmemesi halinde idari para cezası verileceği hüküm altına alınmıştır.

5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 4 üncü maddesi ile 5510 Sayılı Kanunun 102 nci maddesine (j) bendi eklenerek ?sigortalı işten ayrılış bildirgesi? verilmemesi halinde müeyyide uygulanması hüküm altına alınmıştır.
Buna göre hizmet akdine istinaden çalışanlardan sigortalılığı sona erenlere ilişkin bildirimlerin, süresi içinde ya da SGK?ca belirlenen şekle ve usule uygun olarak yapmayanlar veya internet, elektronik veya benzeri ortamda göndermekle zorunlu tutulduğu halde anılan ortamda göndermeyenler hakkında, her bir sigortalı için asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanacaktır. Bu uygulama 1/8/2009 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

yani bu bildirgeyi hiç vermemek veya süresi içinde vermemenin 01/08/2009 tarihine kadar herhangi bir cezayi müeyyidesi YOK diye anlıyorum doğru mu, yanlış mı acaba ... :-[

evet şu anda bir ceza uygulanmıyor ama 1/08 den itibaren uygulanacak .