Sigortası Ödenmeyen İşçi Ne Yapmalı?

Üyelik
14 Eyl 2005
Mesajlar
29
Konum
istanbul
4 yıldan beri çalıştığı işyeri, işçinin SSK'sını 01 Şubat 2007 tarihinde cıkış göstermiş ama hala çalışmaya devam ediyor. (Çıkışı interneten gün dökümlerinden haziran 2007 de farkettik) Bu işyerine daha önce ssk müfettişleri ihbarlar neticesinde denetime gelmişler ama ön kapıdan müfettişler girerken sigortasız işçiler arka kapıdan dışarı cıkarılıyorlar yada saklıyorlar. En acil tarafından işçinin SSK-Bölge Çalışma-İş Mahkemesi seceneklerinden hangisini devreye sokmamız ve nasıl bir yol izlememiz gerekiyor .

Acil cevaplarınızı bekliyoruz. teşekkürler :(
 
Ynt: Sigortası Ödenmeyen İşçi Ne Yapmalı?

sn keskin80;

Şikayette bulunacağınız ilk yer bölge çalışmadır oralarda ki sonuçlara göre İş mahkemesini düşünün
 
Ynt: Sigortası Ödenmeyen İşçi Ne Yapmalı?

Sigortasız Çalıştırıldığınızı Anladığınızda Ne Yapmalısınız?
İşyerinin bağlı olduğu Sigorta İl/Sigorta Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurabilirsiniz. Sigorta Müdürlükleri her ilde bulunmaktadır.

Sigortasız çalıştırıldığınızı, işyerinden ayrıldıktan sonra anlarsanız, iş akdinizin sona erdiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içerisinde yetkili mahkemeye müracaat etme hakkınız bulunmaktadır.
 
Ynt: Sigortası Ödenmeyen İşçi Ne Yapmalı?

en kısa süre içinde bölge çalışma müdürlüğüne gidip şikayet servisine müracaatta bulunun.sizden isteyecekleri dilekçe ile bölge çalışma müdürlüğü kısa zaman içinde müfettişler yolu ile işverene dair inceleme başlatıcaktır.zaten bölge çalışma müdürlüğünde şikayet servisinde çalışan memur arkadaşlar size yol gösterip bilgi veriyolar.
 
Ynt: Sigortası Ödenmeyen İşçi Ne Yapmalı?

tabi bunları yapmadan önce işinizi en önce işveren kanalıyla halledebilirseniz daha iyi olur.
sonuçta zorla bazı haklarınızı kazansanızda, işyerinizde çok şey kaybedeceğiniz kesin.
yani işveren siz olsanız, işçiniz sizi şikayet etmiş olsa, ne kadarda adil davranmaya çalışsanızda, içinizde bir antisempati olur.
yanlışta anlaşılmaz umarım işverenin yaptığı doğru demiyorum. ancak işçi içinde en iyisi işvereni ikna yolu ile haklarını almasıdır.
 
Üst